![]() |
(riješeno) windows 7 setup ne prepoznaje hdd
Dakle problem je tome što nakon zamjene matične nisam mogao bootat windowse. Naravno krenuo sam odmah sa reinstalacijom no bezuspješno. Zato šta win 7 setup ne prepoznaje hdd, dok bios da. Komp je bio u servisu u linksu, gdje su mi dali rješenje reklamacije gdje stoji da je hdd prošao dijagnostiku te da preporučju reinstall. Probao sam promjeniti port, kabel i win 32 kao i 64 bit ali ništa. Stvarno nemam ideju šta dalje.
|
Citiraj:
Koje su postavke za hdd u biosu? |
Citiraj:
|
Imam slicnu plocu. Bez onog -e u nastavku, tako da sumnjam da je nesto hardverski. Jesi pokusao promijeniti instalacijski dvd? Btw, da nemas slucajno p-ata dvd rom? Sa njima je nekad frke bilo kod tog prepoznavanja hdd-a.
Kod mene je prije bio raid0, a sad je ahci zbog ssd-a. |
Citiraj:
|
Eto, pokusaj nabavit sata dvd pa isprobat. :)
|
znao se dešavati ovaj scenarij ako mu ne dodaš baš taj pata kontroler koji nije embedded u čipsetu i ponaša se upravo ovako - ne prepoznaje hdd, makar je na pata kontroleru samo optika.
|
Prije toga probaj i ovo:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A mozes, nista te ne kosta. :)
|
naravno... sa time zaobilaziš pata kontroler (ukoliko je do njega problem) i pičiš dalje.
|
evo napravio sam bootable usb i dalje ne prepoznaje hard
evo sad sam išao probat u dosu.Kad upišem list disk pokazuje da mi hdd ima 1tb a trebao bi 2tb |
Koristi edit!
Skini hiren'a bcd pa jednim od alata preformatiraj disk. |
Citiraj:
|
Evo nakon šta sam odustao i instalirao ubuntu na hard, danas idem kao još jednom probat win 7 stavit, i odjednom se pojavio hdd u setup-u.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |