![]() |
PC radi, nema slike
Nedavno sam kupio novu matičnu ploču asrock g31m-vs2 nakon što se stara (ASUS P5K SE/EPU, P35/ICH9, DualDDR2-1066, SATA2, GBLAN, ATX) pokvarila.
Komp radi normalno, pokrene sve, ali nema slike na monitoru. Provjeravao sam sve, 2x. Mjenjao RAM, ali ništa nije pomoglo. Ima li netko ideju što da napravim? Napajanje: Tagan Easycon 430W (staro napajanje 350W) Procesor: Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz, 1333FSB, 6MB Cache, LGA775, 45nm, BOX RAM: Corsair DOMINATOR 2x1024MB 1066MHZ DDR2 non-ECC, CL5 DIMM, EPP, DHX Technology Grafička (ovu još nisam stavio da isprobam): Asus EN8600GT MG GeForce 8600GT 512MB DDR2, HDTV/DVI, PCI-E Trenutna grafička: Nvidia GeForce 7300 LE Harddisk: Seagate Barracuda ES; 500GB, Serial ATA/300, 7200RPM, 16MBcache, NCQ |
Citiraj:
Jesi resetirao bios? |
resetirao sam bios, i dalje ništa. Grafička je u drugoj zemlji, pa moram čekati da dođe
|
Jesi deinstalirao stare drivere od ploče?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
možeš li ući u bios?
|
Provjeri jesi li uštekao 4 pinski konektor od mrežnog napajanja (dvije žute dvije crne), posudi negdje pci VGA karticu.
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
to ti je konektor za grafičku ali tvoja grafička to nema, trebaš ovakav konektor uštekati u ploču http://www.atxpowersupplies.com/imag...or-200x142.gif |
ako ti se ništa ne vidi baš na monitoru, ili je matična neispravna ili procesor..
|
probaj na monitoru prebacit na dvi s vga ?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nosi na servis ako je tako.
|
Da li si probao spojiti monitor na integriranu grafičku?
|
Citiraj:
|
isprobao monitor na drugom kompu?
|
Citiraj:
|
Meni ne odgovaras?
|
Citiraj:
|
Treba ako je spojen zvucnik. Btw, sutra je neradni dan. :D
|
asrock n68c-s ucc problem
Evo da se i ja ubacim ,kupio danas navedenu ploču,napajanje coolermaster elite 400w,hard wd blue 500gb,sata3,sve spojio sa athlon x2 4400+ i 2 gige kingmax 800mhz,koje sam imao od prije i sljedeće:
komp se upali,nema bipova,monitor spojen na integrirku,i čim ga spojim s kompom ode na stand by i ne mrda!isto se dogodi i kada stavim diskretnu karticu,i da reserirao c-mos,opet ništa,spojio diskretnu karticu i na dvi kabel (originalno ploča ima samo vga),kojeg ja koristim na kompu i opet ništa,probano na dva monitora ,tako da monitor otpada!nisam siguran da je problem hard ili memorija jer bi barem mogao do biosa,čudno mi je da ne bipa ,samo se vrte ventovi od proca i od grafičke kad stavim diskretnu! Napajanje,ploča ili možda mrtav proc? napajanje ,ploča i matična su novi! Hvala svima na odgovorima jer mi je ovo zbilja prva ovakva situacija! |
Citiraj:
probaj odpojiti hdd pa probaj onda ja sam imao problem sa istom takvom pločom ali kod mene je bilo napjanje, tri druge konfe su radile sa tim napajanjem a ova asrockica nije htjela |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@emilblomsky Izgleda da ploča nije u redu. Ak imaš mogućnost probaj CPU na drugoj konfi (koja podržava taj CPU). Probaj upiknuti drugu memoriju, defiant000X je dobro pital: dal je 1 kom od 2GB ili 2 kom po 1GB?, probaj memoriju upiknuti u drugi komp (ak imaš mogućnosti), nemoj u n68c-s ucc upikavati ddr3 je AM2 CPU ima DDR2 mem kontroler. Dok dobiješ sliku možda budeš moral staviti jumper na disk da ga prebaciš s SATA3 na SATA2 (piše na dnu stranice ispod) http://wdc.custhelp.com/app/answers/...id/1400#jumper :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39. |