![]() |
Kopiranje sa izuzecima ekstenzija
Ovako - tražim neki način (program) koji bi mi omogućio da kopiram čitavu strukturu foldera i fileove unutar ove strukture ali sa izuzecima nekih vrsta fileova (ekstenzija) koje ne želim kopirane (jer su ogromni i nisu mi potrebni u kopiji).
Bilo bi još bolje kada bi postojala mogućnost da se ovo kopiranje ostvaruje kao backup na moju zapovijed. Znači svaka 2-3 tjedna pokrenem taj backup, a on jednostavno sinkronizira sve foldere i fileove i zamijeni one koji su mijenjani. Ali ključno je da se odrede izuzeci (EXCEPTIONS) fileova koje će backup ignorirati. Postoji li tako nešto? EDIT: zapravo bolje bi bilo da se može definirati vrsta fileova koji se trebaju backupirati jer je ovih mnogo manje nego onih koji spadaju u izuzetke. |
xcopy /?
Code:
Copies files and directory trees. |
Citiraj:
Hvala. Ali ima li ova naredba svojstva backupa - znači da uspoređuje verzije fileova i kopira samo nove/promijenjene. Također, ne sviđa mi se sve ovo natipkavanje u dos prozoru - nema li jednostavniji i pregledniji način? |
Citiraj:
Code:
/A Copies only files with the archive attribute set, Citiraj:
|
Citiraj:
Kada jednom kreiraš *.bat file smo ga pokrećeš po potrebi (a možeš ga ubaciti u Schedule) |
Nikako da pronađem način da sa ovom xcopy naredbom kopiram samo određene ekstenzije.
Želim kopirati čitavu strukturu foldera ali da iz svakog uzme samo nfo, jpg i png fileove a da ostale zanemari. Jel to moguće? |
Citiraj:
Code:
xcopy c:\folder1\*.nfo c:\folder2\ /E /Y |
Citiraj:
Code:
/EXCLUDE:file1[+file2][+file3]... |
Hvala svima, pohvatao sam sada sve mogućnosti xcopy-a, i to donekle rješava moj problem...
Još uvijek bih radije da postoji neko rješenje koje bi se ponašalo više kao backup, tako da se vrši sinhronizacija dvije lokacije (uz sve ostale zahtijeve koje sam naveo u prvom postu). Npr. xopy će provjeriti da li postoji neki file i zamijeniti ga novijim ali što ako je na izvoru obrisan file ili folder - pri slijedećem pokretanju xcopy bat file-a, izbrisani file/folder će ostati na target lokaciji, odnosno xcopy ga neće pobrisati - on samo kopira. |
Citiraj:
Tako ćeš uvijek imati izvornu verziju |
Sve OK, može tako...
Međutim, imam sada drugi problem... Folder koji hoću kopirati ima ukupno oko 202 podfoldera i u svakom od njih još poneki podfolder i fileovi. Nalazi se na mreži. Xcopy mi javlja "insufficient memory" i samo 275 files copied. Kopirao je svega 84 od ovih 202 foldera i samo određen broj fileova. WTF??? |
probaj onda robocopy
- ne bi smio vise imati problema sa "insufficient memory" - imas opciju /MIR :: MIRror a directory tree, za "sinkronizaciju" Code:
------------------------------------------------------------------------------- |
Citiraj:
Ovo je ZAKON! Puuuno bolje od xcopy! Brzo, efikasno, sigurno, bezbroj opcija! Baš ono što mi treba! Hvala! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:13. |