![]() |
(rijeseno) Problem s laptopom
Ovako,imam problem sa laptopom HP Pavilion dv7. Naime,iz čista mira,kad pokušam upaliti laptop on se normalno upali,al na ekranu se niš ne pojavi i blinkaju tipke Caps lock i jedna lampica iznad num locka. I neće dalje. Na nikakve druge tipke ne reagira,baš na niš. Može li pomoč molim Vas? Hitno mi je.
|
provjeri da li memorija dobro sjedi u utoru
|
jesam,probao sam. Opet isto.
|
to je hp-ova dijagnostika, moraš pobrojati koliko puta blinkaju:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...reg_R1002_USEN |
LEDs near Caps Lock and Number Lock keys blink when starting notebook. Meni blinka stalno bez prestanka,mogu pustit koliko god želim i stalno blinka,po ovoj dijagnostici s taipanovog linka!
|
Probaj u biosu zavrtit diagnostiku memorije i harda pa vidi jel sve ok.
|
Ali problem je taj da neće ni u BIOS,ni bootati sa CD-a. Niš. Samo blank ekran i blinkaju te lampice!
|
Probaj još zamjenit memoriju sa nekom drugom možda je riknula il neš, ako ni to ne pomogne onda otvori (ako imaš iskustva ako ne nosi na servis) pa ispitaj.
|
izvadi skroz ram, ako ne počne pištat lap - mbo vrlo vjerovatno.
|
Ipak nakon detaljnijeg razmatranja ustvrdio sam da lampice blinkaju 4 puta,i onda stanu nakon nekog vremena opet 4 puta i tako stalno!
LEDs blink 4 times Graphics Graphics controller not functional znači da mi je grafička kartica riknula ha? |
Citiraj:
|
Šta mi je raditi sljedeće?
|
Citiraj:
|
Pitanje je ima li taj model zasebnu grafu ili je integrirana na ploči.
Ako je riknula integruša, a nemaš garanciju, onda ti je najbolje prodati lap u dijelovima i kupiti novi jer će te nova matična koštati k'o Sv. Petra kajgana. |
Vjerojatno je zasebna, ali te to neće spasiti da te netko ne olakša barem 500-600 kn.
|
hvala Vam momci,još si razmišljam šta bi i kako!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |