![]() |
64 bit Windowsi 7 zauzimaju 40G na SSD-u??!
Pozdrav svima!
Nedavno osamo odlucio malo nadogradit komp jel mi treba za što brzi radu u Photosopu. SSD je Corsair 60G Force series Odlucio sam uzeti i SSD jel sam ga dobio dosta povoljno i mislio sam na njega instalirat samo OS i glavne programe(CS5 paket,antivirut i firefox). Nakon formatiranja kapacitet SSD je bio 56GB.Na njega sam s DVD-a instalirao 64 bit Windowse.Nakon isntalacije windowsa(bez upedatea) pisalo mi je da imam jos 20G slobodno na disku??!...a sad nakon upedatea(samo važnjih)..imam 16.2G slobodno?! Ne razumijem u cemu je problem jel W7 64bit imaju obcino oko 17 -20G sa svim upedateovima. Konfiguracija mi je sljedeca I5 2.6 16G RAM Corsair Vengeance Asus P55 ploca Nvidia 240GT 3 Harada + SSD Hvala svima na pomoci! |
znači nije 40 već 20 što je realna veličina, sve je u redu...
|
iskljuci si system recovery, iskljuci slanje brisanih datoteka u recycle bin, iskljuci pagefile (neka sve drzi u memoriji) i oslobodio si cca 10-12 GB mjesta na disku...
|
Citiraj:
Nikako nemoj uraditi ovo, iz vise razloga, prvenstveno onoga da ti je ovo sugerirala osoba koja ocito jako malo ili gotovo nista nezna o upravljanju memorijom kod OS-a. Prebaci PF na neki drugi disk ako ti ovdje vec toliko smeta. |
Isključiš si hibernaciju to je oko 1.5/2 Gb mjesta.
Run powercfg -h off za ponovo uključivanje powercfg -h on |
Aha..znci to ima veze sa 16G rama koje sam stavio nove prije nego sam Istalirao Windowse.
Znaci samo prebacim PF na drugi disk(imam jedan potpuno prazan)... Veliko hvala na svajetu i pomoci! Nijie mi bilo jasno gdje je "nestalo" tih 17 G... |
i prebaci si TEMP i temporary internet files foldere na neki drugi drive, ogranici browseru velicinu casha, cisti komp redovito sa CCleanerom.
:chears: |
Super!
Hvala svima na savjetima !!! :) Problem rijesen..moze lock! LP Hrvoje |
Ma samo makni hibernaciju, jer dotična zauzima koliko imaš i RAMa. PF makni na HDD i to je to. Ostalo su minorne razlike.
|
Citiraj:
Imam već oko godinu dana page file na 500mb i sve šljaka kako treba. Bio je blizu, ne u potpunosti ugasiti ali što više smanjiti, da ostane samo za procese kojima baš treba i to je to. Zašto da sve zapisuje na disk ako ima 16gigi rama? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Objasnio sam i nekoliko puta tu vec po forumu, a ako ne mozes pronaci, informiraj se o tematici i nece ti trebati puno vremena da sam saznas odogvor. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:55. |