![]() |
loši kondenzatori
Ne znam da li je pisano o ovome. Upravo u ruci držim Msi k7t pro2 ver 1. Na matičnoj su riknula 2 kondenzatora chhsi kapaciteta 2700 i 6,3v Malo googlajući naišao sam da su to loši kondenzatori i da je bila nekakva afera oko toga. Ploča je sad stara oko 5 godina i čisto sumnjam da bi mi priznali grešku. Ako netko ima sličnih iskustava neka se javi.
|
to je kt133, jelda? vidio sam još takvih ploča s napuhnutim kondićima. ako baš želiš iskoristit ploču, promijeni kondenzatore premda se imho na tako staroj ploči ne isplati.
što se tiče loših kondenzatora, imaš stranice posvećene samo toj problematici: http://www.badcaps.net/ |
Re: loši kondenzatori
Citiraj:
Naravno, ostaje ti rizik ne koristenja low ESR kondenzatora, no ukoliko ne mislis tjerati neki bijesni procesor na toj ploci i buduci da su samo dva u pitanju, nista te ne kosta da pokusas s ovim nacinom (meni takva kombinacija na istoj ploci radi vec godinama). Naravno, uvijek ti ostaje mogucnost izvaditi slican kondenzator iz nekog SMPS-a ili druge maticne ploce, sto je svakako bolja ideja. |
Imam jednu Gigabayt-ovu ploču ali su na njoj 3300 6,3v. Da li bi ti pasali? Inače sam primjetio da je ovaj tip Msi ploča dosta loš što se toga tiče.
|
koliko ja znam veći kapacitet nebi trebao škodit. da, ja sam u proteklih godinu-dvije vidio 2-3 te msi kt133 i sve su imale napuhane kondenzatore, neki su čak i počeli puštat.
|
Citiraj:
a Rak mi je pomogao da složim MSI dual p3 ploču koja je imala loše kondenzatore eto sada ta ploča radi sa 2x p3 @ 1ghz sa 1GB sdrama i to vise od 6 mjeseci BEZ PRESTANKA (buduci da je server u mrezi) |
Citiraj:
A cujem i da si se naradio u Teslickoj ;) |
Uspjeli smo složiti i proradila je. Samo sam prvo ju trebao uključiti bez ijedne komponente.
|
Meni su prije 1,5 godine otišla dva kondenzatora na matičnoj. Matična je MSI, ali ne znam koji točno model.
Kupio sam taj stari komp za Božić 2000., i jednog nedjeljnog jutra u devetom mjesecu 2003. godine sve je ošlo, cijeli komp. |
ja iman dvi msi kt 133 maticne i sve bez problema rade vec par godina
ocito san ima poprilicno srice |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:15. |