PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   loši kondenzatori (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21470)

bosancero 04.06.2005. 11:06

loši kondenzatori

Ne znam da li je pisano o ovome. Upravo u ruci držim Msi k7t pro2 ver 1. Na matičnoj su riknula 2 kondenzatora chhsi kapaciteta 2700 i 6,3v Malo googlajući naišao sam da su to loši kondenzatori i da je bila nekakva afera oko toga. Ploča je sad stara oko 5 godina i čisto sumnjam da bi mi priznali grešku. Ako netko ima sličnih iskustava neka se javi.

Vedran 04.06.2005. 11:21

to je kt133, jelda? vidio sam još takvih ploča s napuhnutim kondićima. ako baš želiš iskoristit ploču, promijeni kondenzatore premda se imho na tako staroj ploči ne isplati.

što se tiče loših kondenzatora, imaš stranice posvećene samo toj problematici: http://www.badcaps.net/

Bubba 04.06.2005. 11:21

Re: loši kondenzatori

Citiraj:

Originally posted by bosancero
Ne znam da li je pisano o ovome. Upravo u ruci držim Msi k7t pro2 ver 1. Na matičnoj su riknula 2 kondenzatora chhsi kapaciteta 2700 i 6,3v Malo googlajući naišao sam da su to loši kondenzatori i da je bila nekakva afera oko toga. Ploča je sad stara oko 5 godina i čisto sumnjam da bi mi priznali grešku. Ako netko ima sličnih iskustava neka se javi.
Dodjes u Cipoteku, uzmes kondenzatore od 2200uF i 470uF, spojis ih u paralelu i zalemis umijesto neispravnih kondenzatora. Imaj na umu da ce takav zahvat mozda izgledati ruzno, te da bi trebao imati sto manje kontakta lemilice i PCBa.

Naravno, ostaje ti rizik ne koristenja low ESR kondenzatora, no ukoliko ne mislis tjerati neki bijesni procesor na toj ploci i buduci da su samo dva u pitanju, nista te ne kosta da pokusas s ovim nacinom (meni takva kombinacija na istoj ploci radi vec godinama). Naravno, uvijek ti ostaje mogucnost izvaditi slican kondenzator iz nekog SMPS-a ili druge maticne ploce, sto je svakako bolja ideja.

bosancero 04.06.2005. 12:06

Imam jednu Gigabayt-ovu ploču ali su na njoj 3300 6,3v. Da li bi ti pasali? Inače sam primjetio da je ovaj tip Msi ploča dosta loš što se toga tiče.

Vedran 04.06.2005. 12:26

koliko ja znam veći kapacitet nebi trebao škodit. da, ja sam u proteklih godinu-dvije vidio 2-3 te msi kt133 i sve su imale napuhane kondenzatore, neki su čak i počeli puštat.

MasterX 04.06.2005. 17:01

Citiraj:

Originally posted by VedranP
koliko ja znam veći kapacitet nebi trebao škodit. da, ja sam u proteklih godinu-dvije vidio 2-3 te msi kt133 i sve su imale napuhane kondenzatore, neki su čak i počeli puštat.
vidio sam kod jednog BlackDragon-ovog "klijenta" kako su oni veliki kondenzatori u napajanju propišali :)

a Rak mi je pomogao da složim MSI dual p3 ploču koja je imala loše kondenzatore

eto sada ta ploča radi sa 2x p3 @ 1ghz sa 1GB sdrama i to vise od 6 mjeseci BEZ PRESTANKA (buduci da je server u mrezi)

Visage 04.06.2005. 17:18

Citiraj:

Originally posted by MasterX
vidio sam kod jednog BlackDragon-ovog "klijenta" kako su oni veliki kondenzatori u napajanju propišali :) a Rak mi je pomogao da složim MSI dual p3 ploču koja je imala loše kondenzatore
eto sada ta ploča radi sa 2x p3 @ 1ghz sa 1GB sdrama i to vise od 6 mjeseci BEZ PRESTANKA (buduci da je server u mrezi)

Stvarno si frajer.

A cujem i da si se naradio u Teslickoj ;)

bosancero 04.06.2005. 19:13

Uspjeli smo složiti i proradila je. Samo sam prvo ju trebao uključiti bez ijedne komponente.

Darklighter 04.06.2005. 22:22

Meni su prije 1,5 godine otišla dva kondenzatora na matičnoj. Matična je MSI, ali ne znam koji točno model.
Kupio sam taj stari komp za Božić 2000., i jednog nedjeljnog jutra u devetom mjesecu 2003. godine sve je ošlo, cijeli komp.

Tooma 04.06.2005. 23:11

ja iman dvi msi kt 133 maticne i sve bez problema rade vec par godina

ocito san ima poprilicno srice

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:15.