![]() |
ADSL paralelno
Inretesuje me da li ovo radi u praksi. Pronašao sam razvodnu kutiju kroz koju dolazi tel. linija za tel. i ADSL. Interesuje me da li ovdje mogu "vaditi" liniju za tel.
ugradnjom još jednog splitera, a da na kraju nema promjena (tel. i ADSL). |
Moze. Tu trebas prvo ustekati "splitter" linije, tj. "jedan ulaz-dva izlaza". U ulaz ustekas dolazni kabel. Iz jednog izlaza kabel ide normalno gdje je dosad isao a iz drugog izlaza kabel ide u splitter u koji ukljucis telefon.
To ti izgleda ovako: http://www.kronos.hr/images/U5112.JPG A, ako ta "razvodna kutija" (od koje zelis povuci dodatni telefon) zavrsava normalnim stekerom (na zidu napr.), onda koristi ovo: http://img21.imagevenue.com/loc564/t..._122_564lo.jpg Ovaj splitter u steker na zidu, i onda isto kao gore opisano. |
Pa da si malo gledao po Mrežama onda bi vidio da to funkcionira. Kod razvođenja tel / adsl postoje dvije koncepcije:
1 - na "početku" ili zgodnom mjestu sa razdjelnikom odvojen adsl i tel (ima sl. u ADSL Bibliji), najčešće korištena metoda kod nas 2 - dolazna linija spojena u pararelu do svih potencijalnih spojnih mjesta a onda se prije tel. stavlja filter Obje metode imaju prednosti i mane. @Matta Em krivi odgovor, em linkaš na trgovinu koja gura session cetrifikat. |
Kako krivi odgovor ?
Ako zeli na dva mjesta imati telefon mora do ta dva mjesta ici sa linijom. U tom slucaju koristi telefonski razdjelnik (1 ulaz - dva izlaza) i na mjestima gdje zeli telefon koristi ADSL splittere. Na jednom mjestu gdje je samo telefon, u splitter usteka samo njega. Na drugom mjestu usteka drugi telefon i ADSL modem. A linkao sam istu stvar koju si ti stavio na linku i plus jos jedan razdjelnik. Razlika uzmedju ta dva je u ulaznom konektoru: jedan ima muski ulaz a drugi zenski. Izlazi su isti. |
Sliku sam ti promjenio i stavio istu stvar samo zato da ne traži session cetrifikat.
Ja sam razumio uvodni post na način da se želi spojit na razvod tel. linije u kojoj po logici stavari postoji i adsl i tel., u tom slućaju mora stavit filter ili razdjelnik (koristi ga kao filter) kako bi "izvadio" tel. Ako ne napravi tako dolazit će do pucanja adsl veze. |
Naravno.
Bitno je da liniju uzme bilo gdje PRIJE postojeceg ADSL splittera na kojem vec ima telefon i ADSL modem. Potegne kabel dokle mu treba, tu postavi jos jedan ADSL splitter, prikljuci u njega telefon i to je to. :) |
Hvala dečki na trudu, znači može ako bude potrebno. Inače uz ovaj poštanski ide neki prastari kabal (moguće utp- malo deblji) kojim bih vratio telefon, a ako bude problema onda ide ova opcija sa još jednim spliterom.
|
Nije neki problem spojiti 2 telefona ali da li je itko spojio 2 dsl routera na istu liniju preko, naravno, 2 splitera!??
|
I kako misliš da to radi ?
Nije to ko vodovodna cijev i voda :D Na istoj liniji nemože, da si rekao na dvije odvojene linije sa posebnom verzijom routera onda bi moglo. |
Moram to ovih dana probati, pa javim.
Nekako mi se čini da bi to moglo ići..... :D |
Očito moraš naučit na teži način, go ahead be my guest.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |