PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Administrator Password u WinXp (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21392)

Dendy 02.06.2005. 09:27

Administrator Password u WinXp

Pozdrav!

Ima li neki nacin kako da uklonim ovaj password ali izvan XP-a (dos?) posto se ne mogu logirati? Naime, kod cure sam stavio XP prije 6 mjeseci i sad je izgleda poceo traziti da se mjenja password nakon tog vremena. Ja se ni pribilizno ne mogu sjetit koju sifru sam stavio (:clap: ) i cura bi me mogla zatuci ako ovo ne sredim dosutra!!!

Pomogajte drugovi!!! :confused:

p.s. Windozi su XP pro,sa SP2!

shimpa 02.06.2005. 15:33

power on, čekaj da te pita za password, zatim dva puta stisni ctrl+alt+del, promijeni username u administrator i password ostavi prazan - enter.

jednom kad si u dozama, promijeni password accounta koji hoćeš.

na 99% kompova koje sam vidio je admin password prazan.

ako administrator account ima password, onda ćeš ga morati promijeniti sa erd commanderom

MadBoY 02.06.2005. 16:21

Ili pri bootanju pritisnes F8, udjes u SafeMode, izaveres Administrator, i radis sta hoces :). Naravno, samo ako pri instalaciji WinXP nisi stavio pass za admina... a to dosta ljudi ne uradi...e pa tu je vec onda problem.

acer 02.06.2005. 18:46

Citiraj:

Originally posted by shimpa
power on, čekaj da te pita za password, zatim dva puta stisni ctrl+alt+del, promijeni username u administrator i password ostavi prazan - enter.

jednom kad si u dozama, promijeni password accounta koji hoćeš.

na 99% kompova koje sam vidio je admin password prazan.

ako administrator account ima password, onda ćeš ga morati promijeniti sa erd commanderom

UH ERD Commander je*eno dobra stvarčica

jopps 03.06.2005. 00:03

Citiraj:

Originally posted by acer
UH ERD Commander je*eno dobra stvarčica
Da ali kako doć do njega nema trail verzije koliko sam ja skužio na njihovoj stranici nego se mora odmah platit pa downloadat. Da li postoji verzija za isprobat?:confused:

acer 03.06.2005. 09:43

A ima više raznih načina,btw pogledaj PM

mann 03.06.2005. 11:57

Da se nadovezem na ovo pitanje. Komp od sestre ima sigurno postavljen admin pass i sada zaboravljen je ali su windowsi na auto login. Tako da se windowsima pristupa bez frke kako saznati pass iz windowsa. Znaci bez setiranja novog passa. Imam par programa ali me zanima neki vas prijedog za prog.

shimpa 03.06.2005. 15:40

behind asterisks xp npr.

Dendy 04.06.2005. 10:11

Problem rijesen, passworda nije ni bilo, samo maznuo enter i voila! :D

Nego, malo sam pretrazivao net i nasao neka rjesenja:
1)vrlo lukavo, nisam isprobao pa ne znam jel radi link
2)nekoliko programcica koji navodno rjesavaju ovaj problem link

pozdrav! :beer:

acer 04.06.2005. 10:54

Ovo pod broj jedan je u biti ERD commander,a stvar radi,riješiš stvar za 5 sec

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:28.