![]() |
Utjecaj OC-a na Southbridge i obrnuto?
Imam doticnu soltekicu iz siga (no pitanje se odnosi na NF2 chipset) i sad ja vas pitam kakav utjecaj ima dizanje FSB-a na zagrijavanje SB-a i obrnuto, grijanje SB-a na OC??
Mislim, meni na SB-u nema nicega kaj bi ga hladilo, a sad sam skuzio da gori...jedva prst drzim na njemu... FSB mi je na 210, VDD na 1.6V a ono se grije ko da je u paklu... Ima li to grijanje veze sa OC-om (dizanjem FSB i VDD-a)? Ako ima, dal da stavim nekaj na njega (zaljepim neki pasivac)? Nadam se da ste me skuzili kaj sam pitao... |
Grijanje ima puno veze...
Ako dobro ohladis NB,trebao bi imati i bolji clock (visi FSB),uostalom,zasto bi ljudi stavljali vodeno na NB ako nema utjecaja? :beer: |
Citiraj:
|
Re: Utjecaj OC-a na Southbridge i obrnuto?
Citiraj:
Probaj puknut onaj pasivac(mislim plavi) od zalmana. |
Pukni bilo kakav pasivac na SB, cisto radi sigurnosti a i da se ne grije toliko.
|
plavi pasivac je overkill,
Imaš recimo revoltecove BGA HS u maxmodus to bi bilo dobro ili pogledaj za neki niski pasivac. |
Najvjerojatnije cu i nesto staviti...mislim, za sada sam nekak skemijo da mi 80mm vent puse u SB, al opet je vruc...
kaj je to tak normalno na svim maticnama (NF2)? |
ja isto imam nf2, ploca iz siga, i sb mi isto gori, pa sam strpo pasivnjak sa nba nanjega a na sb stavi plavi zalman... sad mi gori pasivac na sbu :D ozbiljno
stavi neki pasivac gore, al gledaj da ima sto nizi profil, da se nekolje sa grafom... |
brijem da cu ja i na NB i SB staviti aktivni, vidio neki tu kod mene u ducanu, Aluminijska podloga a gore mali vent->i to tihi...mislim da dodje manje od 30kn...
Jedino kako staviti taj mali aktivac na SB, jer na NB-u imam pokraj rupe? Kaj da ga zaljepim na SB? Kako? Cime? Help... EDIT: Inace, taj vent je i nizak tak da mi se nece klat sa grafom, a pitanje je koliko ce mu vremena trebati da sam od sebe proprdi...:beer: |
Zalman ljepilo. Ništa drugo mi ne pada na pamet.
|
imaš zalmanovo i artic silverovo lipilo.
za arcticovo ne znam, a zalamanovo istisneš malo zelene i malo crvene na heatsink, zamješaš ih i i prilipiš ga na sb. ne moraš vadit ploču, ali položi kućište i pritisni heatsink za sb oko po minute do minut, nakon toga pusti ga 5 da se malo uhvati i to je to. |
Cisto da pitam kao mjeru opreza...kako se to ljepilo skida...u slucaju da mi vent proprdi (sto i vjerojatno oce:))?
I to ljepilo se kupuje zasebno ili samo za Zalmanovim plavcem? |
zalman 2 komponentno ljepilo mos odvojeno kupit cca <20kn, kak se skida nemam pojma
a za on AS brijem da se nikak ne skida |
heat sink nježno skineš sa chipa, a ljepilo nekim sredstvom i krpicom skineš. ali zar ti nije lakše taj ventić zamjenit nego skidat cijeli cooler?
ljepilo kupuješ posebno. |
Citiraj:
|
@CyRuS
Imao sam Abiticu AN7 i NB se grijao kao lud, ali SB je bio :fuming: :beer: pakao za moj prstić kad bi ga stavio :p I to u normalnom radu, a kod OC da ne govorimo. Moje zapažanje je da sve naj OCske ploče imaju pasivnjak na SB - a tomi govori da to čudo treba hladiti jer je za visoki FSB bitan svaki detalj a tako i SB! Kad sam stavio pasivnjak na SB od abitice - mogao sam podići fsb za još nekih 3-5MHz! Ne znam sad jel ti baš potrebno aktivno hlađenje - možda ipak pasivnjak + zalman lijepilo! |
zacudo, meni je NB mlak, mozda topao pod prstima (a na njemu je samo Soltekov pasivac->gore ALX800 koji u sredini ima prolaz i kad delta puse po njemu, ta rupa odvodi dio zraka dolje, tocnije na taj pasivac->tak da je on, kao sto rekoh, topao, cca. 40°C)
Al SB gori ko sam vrag, prst nemres drzat na njemu 2 sekunde:fuming: Al, evo sredio da po SB-u puse 80mm (mislim da je 2cm udaljen od njega) i nisam dobil nis visi FSB... Mozda kad bi stavio direkt na njega pasivac ili mali cooler bi bilo bolje... p.s. kolko dodje to ljepilo? |
15-ak kuna.
|
Za NB ti je dosta onaj pasivni coolermaster u HG-Spotu za 35KN, a u kutijici dobiš onu "naljepnicu" koju možeš iskoristiti za lijepljenje pasivca s neke stare matične (nižeg zbog grafičke) na SB. Imao sam na SB-u i Zalmanovo dvokomponentno, no često mi je pasivac otpadao jer sam lijepio samo na rubove, a za SB ti je dosta ona naljepnica.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:17. |