PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Uključivanje kompa preko daljinskog? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21276)

azg 30.05.2005. 16:40

Uključivanje kompa preko daljinskog?

Jel zna neko jel se možekomp uključit pomoću daljinskog preko tv kartice. Imam Leadtek TV2000 XP.

Tooma 30.05.2005. 23:25

tesko

a sto se tice daljinskih spojenih na tve kartice vjerujem da je nemoguce

Renesis 31.05.2005. 10:16

Trebao bi napraviti samostalan sklop koji bi kada stisenš određenu tipku na daljinskom poslao neki signal...

E sada taj signal može biti ili za LAN karticu ili za matičnu ili mouse, usb... bilo šta što ti bios podržava....

Mr. Nice 01.06.2005. 19:36

To sam i ja pokušavao jedno vrijeme, ali bez rezultata. Imao sam istu karticu kao i ti. Sada koristim 9600pro-All In Wonder koja ima USB RF prijemnik i postavio sam u BIOS-u da se komp pali na signa sa USB-a, ali ništa od toga.

Za sada palim komp daljinskim tako da pokušavam pogoditi tipku "Power" na tipkovnici. Imam 4 daljinska na stoli i najčešće pogodim drugim ili trećim.

Ako uspiješ naći neko "nježnije" riješenje - javi pa da skinem zaštitnu mrežu s monitora.:beer:

kamikaza 02.06.2005. 13:41

to nije problem ima za kupit prekidaca koji se pale na daljinski! frend si je tako kupio za luster u sobi da se nemora dizat! mislim da je oko 190-200 kn u chipoteci! e sad neznam jel ima za 12V ak ima onda se samo spoji na kuciste i to je to! :)

Isus 02.06.2005. 14:04

samo ak komp ostaviš u STand by modu, vidio sam na jednom kompu kak s epali pomoću fotoćelija ,rukom prođe između stola i kompa

Trek 02.06.2005. 20:13

ak imas mozda bezicnu tastaturu onda fino ak imas neki dobar bios definiras si 2 tipke koje kad stisne upaslis komp :)

Bubba 02.06.2005. 20:47

Re: Uključivanje kompa preko daljinskog?

Citiraj:

Originally posted by azg
Jel zna neko jel se možekomp uključit pomoću daljinskog preko tv kartice. Imam Leadtek TV2000 XP.
Mozes. Cak nije niti tesko, buduci da ti samo treba jedan kratki impuls (ATX napajanje je u pitanju, predpostavljam). Jedini bi problem mogla predstavljati frekvencija tvog daljinskog. Ako je znas, prouci datasheetove od SFH56-xx i TSOP17xx dioda postoji li odgovarajuca za tvoju frekvenciju, pa se javi...

BrunoZG 02.06.2005. 22:36

MOže ovo, al od kad su dodali winfast 2000 XP expert više nije free..

Osobno nisam proobaval.Ali trebalo bi radit.

Tooma 03.06.2005. 23:45

Re: Re: Uključivanje kompa preko daljinskog?

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Mozes. Cak nije niti tesko, buduci da ti samo treba jedan kratki impuls (ATX napajanje je u pitanju, predpostavljam). Jedini bi problem mogla predstavljati frekvencija tvog daljinskog. Ako je znas, prouci datasheetove od SFH56-xx i TSOP17xx dioda postoji li odgovarajuca za tvoju frekvenciju, pa se javi...
tsop1736 i tfms5360 mogu vatat ferkvencije koje pusta daljinski ove kartice

MRKONJA 03.06.2005. 23:48

Ja na ati remotu nisam isprobavo al budem
probo pa javim. Spojen je na usb pa ako se može upalit prek usb tastature mislim da može i prek daljinca

azg 06.06.2005. 18:29

Frend ima istu karticu i može uključiti komp s daljinskim. Ima abitovu ploču NF7-M i u biosu ima opciju "turn on pc by PCI card" ili neš slično. Nakon vaših odgovora sam mislil da me zaje****, ali sam bil kod njega i uvjeril se da može.

ćiber_manija 06.06.2005. 20:33

Vidio sam u PCCHipu imaš za 180 kn ja mislim u Hg Šrotu od Trusta jedan USB dodatak momoću kojeg se mož
e paliti komp i slična sranja!

big_B 06.06.2005. 22:09

Ok ja imam drugi problem, da li netko zna koji program pomoću kojeg ga mogu izgasiti ili poslati u sleep fazu.....?

Tooma 06.06.2005. 23:03

Citiraj:

Originally posted by big_B
Ok ja imam drugi problem, da li netko zna koji program pomoću kojeg ga mogu izgasiti ili poslati u sleep fazu.....?
bremote ili girder

potrazi malo po forumu, vec je bilo rijeci o njima

Fleks 06.06.2005. 23:29

Ja sam taj problem riješio puno jednostavnije. Fino navečer kad prestanem gledat telku na PCu samo pokrenem apllikaciju (tipka br 9 na daljincu :D ) "izgasi monitor" . Napisano od strane Coste (thank U man :beer: ). Kad opet oču gledat telku samo hop gumb broj jedan i palim terratec TV app. To je BTW jedan od glavnih razloga zašto patim na tišinu svog PCa. Spavam jako blizu njemu :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58.