![]() |
Uključivanje kompa preko daljinskog?
Jel zna neko jel se možekomp uključit pomoću daljinskog preko tv kartice. Imam Leadtek TV2000 XP.
|
tesko
a sto se tice daljinskih spojenih na tve kartice vjerujem da je nemoguce |
Trebao bi napraviti samostalan sklop koji bi kada stisenš određenu tipku na daljinskom poslao neki signal...
E sada taj signal može biti ili za LAN karticu ili za matičnu ili mouse, usb... bilo šta što ti bios podržava.... |
To sam i ja pokušavao jedno vrijeme, ali bez rezultata. Imao sam istu karticu kao i ti. Sada koristim 9600pro-All In Wonder koja ima USB RF prijemnik i postavio sam u BIOS-u da se komp pali na signa sa USB-a, ali ništa od toga.
Za sada palim komp daljinskim tako da pokušavam pogoditi tipku "Power" na tipkovnici. Imam 4 daljinska na stoli i najčešće pogodim drugim ili trećim. Ako uspiješ naći neko "nježnije" riješenje - javi pa da skinem zaštitnu mrežu s monitora.:beer: |
to nije problem ima za kupit prekidaca koji se pale na daljinski! frend si je tako kupio za luster u sobi da se nemora dizat! mislim da je oko 190-200 kn u chipoteci! e sad neznam jel ima za 12V ak ima onda se samo spoji na kuciste i to je to! :)
|
samo ak komp ostaviš u STand by modu, vidio sam na jednom kompu kak s epali pomoću fotoćelija ,rukom prođe između stola i kompa
|
ak imas mozda bezicnu tastaturu onda fino ak imas neki dobar bios definiras si 2 tipke koje kad stisne upaslis komp :)
|
Re: Uključivanje kompa preko daljinskog?
Citiraj:
|
MOže ovo, al od kad su dodali winfast 2000 XP expert više nije free..
Osobno nisam proobaval.Ali trebalo bi radit. |
Re: Re: Uključivanje kompa preko daljinskog?
Citiraj:
|
Ja na ati remotu nisam isprobavo al budem
probo pa javim. Spojen je na usb pa ako se može upalit prek usb tastature mislim da može i prek daljinca |
Frend ima istu karticu i može uključiti komp s daljinskim. Ima abitovu ploču NF7-M i u biosu ima opciju "turn on pc by PCI card" ili neš slično. Nakon vaših odgovora sam mislil da me zaje****, ali sam bil kod njega i uvjeril se da može.
|
Vidio sam u PCCHipu imaš za 180 kn ja mislim u Hg Šrotu od Trusta jedan USB dodatak momoću kojeg se mož
e paliti komp i slična sranja! |
Ok ja imam drugi problem, da li netko zna koji program pomoću kojeg ga mogu izgasiti ili poslati u sleep fazu.....?
|
Citiraj:
potrazi malo po forumu, vec je bilo rijeci o njima |
Ja sam taj problem riješio puno jednostavnije. Fino navečer kad prestanem gledat telku na PCu samo pokrenem apllikaciju (tipka br 9 na daljincu :D ) "izgasi monitor" . Napisano od strane Coste (thank U man :beer: ). Kad opet oču gledat telku samo hop gumb broj jedan i palim terratec TV app. To je BTW jedan od glavnih razloga zašto patim na tišinu svog PCa. Spavam jako blizu njemu :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |