![]() |
Ne rade zvučnici
Ne rade mi zvučnici na kompu, logitech Z4 su zvučnici, Kada uštekam slušalice direktno u matičnu u utor za zvuk rade, kada uštekam zvučnike u laptop rade ali na kompu ne rade, sve je na enable i u device manager sam išao sve se čini u redu. Što bi to moglo biti??? Hvala.
|
Koju maticnu plocu imas i koje drivere za zvucnu?
|
Maticna je gigabyte m61pme-s2p a driveri su realtek
|
Dal si probao dodjeliti izlaz u realtek control panelu?
http://www.pohrani.com/t/14/3E/1O6Nu5sy/realtek.jpg |
Citiraj:
automatski mi ovaj zeleni titra i prepozna zvučnike kad uštekam i ja namjestim na side speaker out ali ne radi |
stavi front speaker ili headphone, a ne side speaker
|
Treba biti front speaker, a side, rear speaker se koristi kod 5.1 ili 7.1 sustava.
|
neće nikako nemam pojma više šta bi moglo biti, hvala na pomoći:fala:
|
dal si u BIOS-u stavio na enable azlia sound ili tak nekaj neznam kak se sad tocno zove?
|
kažeš da zvučnici na laptopu rade.
kažeš da zvučnici rade kad ih uštekaš direktno u matičnu. u matičnu se ništa ne može uštekati pa pretpostavljam da to znači da ih spajaš na stražnji panel kompjutera. e, sad - pa kad onda ne rade? kad ih uštekaš naprijed na kućište? to znači samo jedno: da onaj tko je sastavljao stroj ili nije uopće spojio žice ili ih je krivo spojio na audio izvod na matičnoj ploči.... |
Citiraj:
Slušalice rade kada ih uštekam u stražnji panel, zvučnici ne rade uopće na kompu , samo kada ih uštekam u macbook, zvučnici su radili samo su jedan dan prestali odjednom |
Slusalice rade na back portu-znaci ispravni driveri i on board zvucna.
Zvucnici ne rade na back portu od PC-a, ali ispravno rade na Mac-u. Zakljucak: Sve je ispravno,ali ne radi - ili imas PC duha ili nesto krivo radis a da toga nisi ni svjestan (human factor error). Cisto ovako pucanj u prazno. Kad ustekas Z4 u PC, pogledaj sound mixer i vidi da ti iz nekog razloga ne stavi mute na kompletan sistem ili na aplikaciju sa kojim slusas glazbu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:13. |