![]() |
Matična ploča Intel DG965RY ne radi s više modula RAM-a
Konfiguracija:
Intel DG965RY 2-3 GB DDR2 SD RAM 800 MHz Cored 2 Duo 2.4 GHz Nvidia 9600 GT 512 MB Corsair 650TX napajanje Eh, stvarno mi se dešavaju čudne stvari u zadnje vrijeme... Pred 10tak dana mi je kompjuter počeo doživljavati napadaje, BSOD, random restart, freeze itd... Izvadim pločicu rama, radi savršeno (osim sporije jer nema dovoljno rama). Vratim ju u drugi slot opet sranja. Reko super, riješen problem i bacim pločicu od rama u smeće... Jučer kupim novu, stavim ju i opet sranja. Reko ok ta dva slota su valjda crkla, probam ju izvaditi, ali prebaciti postojeći ram u te slotove koje sam mislio da su loši i radi! Dakle moj zaključak je da do problema dolazi kada stavim 3 GB rama i da bi to moglo jedino biti neki problem u adresiranju. Zašto se to pojavilo ovako odjednom - nemam pojma. Kupio sam bio i pločicu od 2GB i stavio 2GB i 1 GB i opet ista stvar. Sad je unutra samo tih 2 GB jedna pločica i sve radi ok, samo što mi fali giga rama da bi komp radio ok s win 7 i nekoliko programa istovremeno. Pokušao sam napraviti update BIOSa - nije upalio niti express update iz windowsa niti ISO-method (spržio sam taj ISO od intela i boota s CDa i ništa. Kad napravi restart gdje bi trebao napraviti update ništa se ne dešava... pustio sam ga 5-10 min i ništa... Kasnije javi grešku nekakvu. Probao sam i sa drugom verzijom BIOSa... Nula bodova... Inače trenutačno imam gore BIOS 0816 ili tako neki broj, u svakom slučaju je 08xx, a trenutačne verzije su 17xx. |
Sva sreća pa si napisao koji je to RAM - brand i model.
Vjerojatno se keksi međusobno kolju. |
Citiraj:
Sad sam kupovao kingmax 1GB i sad za 2GB (oba 800 MHz) zamijenio jutros. Ali mislim da nije do keksa... Uspio sam natjerati da radi kad sam stavio na 667 MHz u BIOSu... Možda bi pomoglo da flasham BIOS, ali kad mi to ne radi... Kak je moguće da nemrem flashnut BIOS? Dovraga... |
imaš milijun metoda za update biosa na intel pločama, jedna valjda mora raditi... možda ona sa F7 i usb-om?
http://www.intel.com/support/motherb.../cs-022312.htm a ovo s memorijom je "known problem", no svatko navodi drukčije razloge: http://www.google.hr/#hl=hr&biw=1500...d76e7346557fd6 |
Citiraj:
Nemam pojma zašto ne mogu napraviti update BIOSa... Uvijek je ista priča sa s vim verzijama i načinima - restart i apsolutno blank screen i nikakva aktivnost u nedogled. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:09. |