PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Optima pomoć oko spajanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=212160)

Alenko_76 23.03.2011. 14:13

Optima pomoć oko spajanja

U zadnje vrijeme dosta se srećem sa problemom spajanja na internet preko Optime. Situacije su uglavnom ovakve, windowsi xp, routeri razni, povezano lan-om. Obično par tjedana prije prije totalnog kraha počne veza pucati, pa zazvoni telefon a internet se prekine, ili jednostavno bez telefona, nemožeš se spojiti da si bog. Probao sam, gasiti i paliti router, pa reset routera, pa automitic ip, pa ručno ip, pa sa jednim kompom, pa sa drugim, pa reinstall windowsa. Nazovem optimu i kod njih je sve u redu.
Kada se kabel ušteka, pojave se ona dva monitora, ip adresa, konekcija ok, ali internet ništa, google ništa. Vrti, vrti do beskraja. Kada pogledam status network konekcije vidim da pošalje 130-140 bita, a natrag samo do 28-29. I onda tu stoji. Kliknem na neku adresu, normalno šalje podatke prema routeru, ali ne vraća ništa natrag. Routeru se može pristupiti 192.168.2.1 i tamo je sve ok. I svijetli adsl, i radilo je prije na tom kompu sa tim windowsima. Na jednom od kompova sam primjetio instaliran još jedan servis ispod internet protocol, tj, items, kako tamo piše. ali se ne sjećam kako se zvalo i dali to uopće ima veze. U čemu bi mogao biti problem, što pokušati još?

Nikky 23.03.2011. 15:22

Prvo riješi prekidanje konekcije uzrokovano nepravilnim spajanjem telefona i routera na razdjelnik. Ulazna linija mora isključivo prvo u razdjelnik a iz njega na telefon i router. Moguće je da ne valja pa ga treba zamjenit, pazi da je za odgovarajuću verziju (Annex A ili B) a ovisno koju adsl liniju imaš.

Alenko_76 23.03.2011. 17:19

da, to je riješeno i provjereno, annex a, sve ok.
U međuvremenu sam se spojio kod prijatelja ima kabelski internet i airlive router, konekcija je spojena, ip adresa automatski dodjeljena i surfa se iste sekunde.
To bi značilo da je laptop i postavke na njemu ok (svježi win i svi driveri)
Znaći da u routeru nešto treba? Mislim na router optime?

nino 23.03.2011. 17:22

Tebi Nikky govori jedno, a ti pises drugo.

Razdjelnik = Splitter

To provjeri. Procitaj ponovo Nikkiyev post.

Alenko_76 23.03.2011. 21:19

Citiraj:

Autor nino (Post 1877568)
Tebi Nikky govori jedno, a ti pises drugo.

Razdjelnik = Splitter

To provjeri. Procitaj ponovo Nikkiyev post.

Piše riješeno....
Promijenio sam sa definitivno ispravnim.
Nemam čak ni problem "limited or no conectivity", nemam ni križić, ni trokut ni uskličnik. Imam dva mala monitora kako bi i trebalo biti.
No nema net-a...

U biti se nismo razumjeli. Zamjenio sam splitter, tj. probao sam sa novim i probao sam sa mojim gdje je net i konekcija ok. Mrdao sam žice, zvao broj, zvao sa broja, sve i konekcija ne prekida.

Nikky 23.03.2011. 21:41

Neznam napamet postavke (IP adrese) od Optime, kao vodič posluži se ADSL Biblijom i velikom temom o Optimi pa postavi:
- u routeru manualno unesi DNS od Optime i OpenDNS
- fiksne ip adrese na mrežnoj kompa i to sve (IP, Subnet, Gateway, DNS - ovi

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:22.