![]() |
3 memorije jel to ok?
Unaprijed se ispricavam ako je ovo vec negdje napisano ali nemam vremena traziti jer mi je frka.
Imam tu jednu od 128mb pci2100, i sad se pitam hoce li to raditi ako ga nataknem u MB u kojoj su dvije od 256 333mhz i dual chanell enabled? ploca je gigabyte ga-7n400-l (stagod li to znacilo) jel to imas smisla i svrhe, nije nista trajno nego samo isprobavam. pozdrav. |
Pa probaj, što te košta. Iako sumnjam...
|
Trebalo bi radit ali onda ce sve radit na PC2100 (DDR266) osim ak ova od 128 nije malo bolja mema pa ju uspijes dignit na DDR333 da radi sa ostalima.
|
a jel onda bolje da imam 640 mb 266mhz ili 512 333mhz s tim sto ne kuzim jel onda u ovom prvom slucaju radi dual chanell?
|
bolje je 512 333mhz...
jer imaš i DC, a sa tri meme nemaš, a onih 128 ti neće puno pomoći |
ok hvala puno.
pozdrav. |
Citiraj:
Ma tko ti kaže? Kak to da meni uredno radi 2*256 na prvom i 1*512 na drugom u DC? Možeš u dual čenlu imat i 2 sticka od 1GB na jednom kanalu i 128MB na drugom kanalu. |
ma da radi to ako su svi keksići na istoj deklariranoj brzini, ali ako su dva 333 MHZ, a jedan 266 onda to baš i neće raditi na 333, jer će se sve spustiti na brzinu ove sporije memorije:clap:
|
@Roller
govorim iz svog iskustva imam 2x256kingmaxa koji radi u DC i kada ubacim 128Mb TwinMos ne radi.. kad mi je u dc u everestu dobijem 3657 read i 1200 write, a u single sa onim 128 dobijem 2500 i 700-800 |
kad ja sebi metnem tri keksa neće mi uopće da boota a kamoli da ima dc. jednostavno matična mi ne podržava 3 memorije odjednom nego 1, 2 i četr...
|
ma probala ja, i onako od "oka" - sve mi je nekako usporeno. znaci, ne isplati se..
|
A eto, ne znam kakve vi ploče imate, no meni svaka memorija čist uredno radi na abitici nf7. Kak god stavio, a bilo je svašta, od apacera, prek kingmaxa, kingstona, i sad twinmos. Sve 5, svaki put uredno boota, uz poruku DC enabled.
|
Citiraj:
|
da
Citiraj:
|
stana imas li rješenje mog problema ili mi je to hardwerski hendikep? :)
|
aad
1 privitaka
Ja bih na tvom mjestu odero sa neta par drivera a ako to neće onda je to hardverski hendikep ..
Nema ništa bolje nego 1GB RAM-a*2 |
Re: aad
Citiraj:
Znaš da su neki pametniji kad šute ili u tvom slučaju,ne pišu: lol2 : |
Citiraj:
nije ni meni radilo, al sam restartala komp par puta i onda je proradilo. i malo sam procackala po knjizi od maticne. mora moci raditi samo sto ti nece raditi DC. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:18. |