PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Windows 7 u pokušaju bootanja više se ne prikazuje OS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=211160)

Anna24 06.03.2011. 17:56

Windows 7 u pokušaju bootanja više se ne prikazuje OS

Prvi put mi se zblokirao i tu je bio onaj laganiji proces di i mogo stisnut F8 .. tamo sam s CD Win 7 otišla na Startup Repair i na listi je bio [Local Disc C:] i uspjela sam vratit cijeli sistem na staro.

Oko 2 tjedna kasnije debil zaboravila sam u tih nekih tjedan dana instalirat novi antivirusni kad je prvi istekao. -.- Vjerujem da je neki gadni virus upao i opet se srušio sistem i sada imam problem di mi crtica blinka u gornjem lijevom kutu i tako stoji do nedogled.

Probala sam opet Startup Repair i sve te opcije pri bootanj-u i neće nijedna zbog toga jer na listi nigdje nema mog Hard Diska( nikad nisam radia participaciju, imama samo C: disk)
I probala sam s tpkom F8 i dobijem tonu opcija i sve vode na isto - Win 7 opcije popravka.

Kod BIOSA ( Fujitsu Siemens Laptop) imam HDD, CD, ( Relatek boot opcija - koja nikad ne pali) i jako puno raznih USB-a. Probala sam čak i Boot s USB-a , ista stvar kao i s CD-om.

Skužila sam da mi ništa drugo ne preostaje već servis, ali vjerujem da će mi oni to masno naplatit, tu bi starci lagano rekli " moš mislit".

Sad mi više nije toliko stalo do vraćanja cijelog sstema, željela bi samo spasit slike i dnevnik ( koji pišem na laptopu već skoro dvije godine) . ( Znam da, zašto nisi napravila neki backup prije nego ti se to opet dogodilo.. eto nisam šta je tu je sad :/ )

Zadnje što sam probala je UBuntu probna opcija da mi on proba nać taj disk Windowsa samo da prekopiram te slike i to i sve bi ponovo reinstalirala, ali nije mogao nać nijedan drive osim nešto " FileSystem" koji je sav pun ničega zapravo.

Valjda te me skužili.. trebam nekog pametnog da mi objasni da li ikako a da nije servis mogu spasit eto te dokumente ... ?

Hvala unaprijed.

[GOW]Nec 06.03.2011. 18:02

1. Tko kaže da je taj HDD uopće ispravan, ako ga Linux ne vidi?

2. Konfiguracija računala..?

3. Naučila si zašto je dobro imati više particija, a i backup.

Moj savjet: Nađi nekoga tu na forumu ili ako poznaš koga da se bavi/imalo razumije u računala, neka ti spoji taj HDD na svoj komp i vidi šta se može (ako se može) spasiti.

Anna24 06.03.2011. 18:12

A vjerojatno se HDDu nesto dogodilo.

http://reviews.cnet.co.uk/laptops/fu...9298555/specs/ Tu su spesifikacije. Ukupna memorija mi je bila 149GB

S particijama se nisam htjela petljat jer se u to bas i ne kuzim a backup sam napravila jednom ali poprilicno davno.

[GOW]Nec 06.03.2011. 18:18

Particije nisu nikakava filozofija, napraviš jednu za sistem, od koje ti OS sam uzme 100-tinjak MB za svoje želje i potrebe, i napraviš jednu na koju ćeš spremati šta god želiš.

To te neće spasiti ako rikne HDD, ali ako trebaš reinstall OS-a, nećeš ostati bez podataka.

Imaš li slučajno kakvu drugu Live distribuciju pri ruci? Backtrack?

Anna24 06.03.2011. 18:22

Znaci kazes ako reinstaliram OS da ce mi fileovi ostati?

Hmm.. imam dakle taj U Buntu te Windows 7 od CD/a koje sam koristila..
ali mogu ja skinut napravit iso file pa na dvd ako treba za nesto..

[GOW]Nec 06.03.2011. 18:30

Ne. Da si imala još jednu particiju, ostali bi. Ovako ćeš ih uništiti ako reinstaliraš. Zato se i radi više particija.

Gle, sigurno ima netko od dečki na forumu tko je iz Zg i voljan je pomoći. Strpi se malo, u najgorem slučaju ćeš platiti cugu nekome da ti to pogleda.

Po mome, HDD se vidi u BIOS-u, znači da ne trebaš gubiti nadu.

Anna24 06.03.2011. 18:33

Aha to znam da. :|

A ne znam, ne zelim reinstalirat zbog toga.

Sinac 06.03.2011. 19:01

A mora ti netko skinuti podatke na vanjski disk, najbolja metoda da ne izgubiš podatke. S time da to prepusti nekome tko se ipak razumije u računala. Onda tek treba napraviti checkdisk i ostale stvari, možda nije ništa ni crklo nego ti je samo oštećen kakav sistemski fajl.

Anna24 06.03.2011. 19:11

Hm probat cu nekog kontaktirati za to.

Imam jedno pitanje, ne znam jesam li dobro shvatila da li postoji opcija da se hard disk izvadi i stavi valjda u neki kao vanjski utor za to, a postoji i opcija za stavjanje hard diska u drugi komp. Makar to bi dala jedino kada stvarno nema nikakvog drugog spasa.

[GOW]Nec 06.03.2011. 22:16

Da, ima raznih opcija da se tvoj HDD spoji na drugo računalo.

Anna24 06.03.2011. 22:20

Cak i u ovakvom stanju?

[GOW]Nec 06.03.2011. 22:24

Nebitno u kakvom je stanju, niti da li je OS na njemu. Ne bi imalo smisla samo ako je hard mehanički/električki neispravan.

Anna24 06.03.2011. 22:30

Aha. Hvala ti. Probat cu nekog nac da mi skine podatke njega.

BSA<AK-47> 06.03.2011. 22:54

pošalji mi pm ,pa se dogovorimo.

Anna24 07.03.2011. 22:16

Evo na UBuntu ( probnom i dalje) pod places ->Computer ne pokazuje mi HDD ali pokazuje tu (sliku sam stavila) a prije mi tu opće ništa nije prikazivalo.. O___O I sad sam napravila Disk Check i ispravno. http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins...ns/img/tp4.gif Ima nade xD Ali šta da radim haha ne prikazuje mi ga u computer folderu u U Buntu O.o

http://www.bug.hr/_cache/ee52f6c4b78...rand=945885217

[GOW]Nec 07.03.2011. 23:04

Pa, prvi korak bi bio da kontaktiraš kolegu koji je napisao post prije tvog. On zna kako će to riješiti lakše nego da ti ja objašnjavam, a ti čačkaš. ;)

BSA<AK-47> 07.03.2011. 23:07

nažalost ,nemogu pomoći.
gđica :) bi trebala nekoga ko ima sata-usb adapter ili bar 2,5" externi hdd case.
a nema smisla da baca lovu na kupnju novoga ako netko sa foruma ima (a znam da vas ima:D) da joj pomogne.

možda padne kakva lovica,piva,a ko znam možda i ....brak :D

isprike uvaženoj kolegici ,ali imamo žena na forumu u malim brojevima ,a ja nemogu odoljeti :)

[GOW]Nec 07.03.2011. 23:10

Imam ja, ali mi je malo kilavo skakati u Zg... Ima sigurno netko bliže.

Oho... Vjeko se polakomio! :D

Anna24 08.03.2011. 20:02

Hahah decki decki .. x)

Inace broj 24 u mom kor.imenu ne znace godine (ni godiste nedaj boze haha)

Evo neko mi je dao stranicu InfoLab.hr di se bas oni bave time.. cine mi se ok ali opet.. ne znam nikog ko je kod njih iso da mi kaze ista..
Nebi ja vise htjela petljat ista sa svojim HDD-om da se dovedem u situaciju da sam oporavak pak ucinila nemogucim ... pa sad zapravo trazim da netko to napravi umjesto mene a da zna.

Bluzer 08.03.2011. 20:53

Citiraj:

Autor Anna24 (Post 1866142)
Hahah decki decki .. x)
Evo neko mi je dao stranicu InfoLab.hr di se bas oni bave time.. cine mi se ok ali opet.. ne znam nikog ko je kod njih iso da mi kaze ista..

Nemoj njima, nekoliko mojih poznanika im je nosilo laptope u zadnje vrijeme pa su misteriozno dobivali laptope natrag sa neispravnim baterijama i sl. muljažama.

Sačekaj da ti se netko javi, mada ja prvi bi itekako birao kome povjeravam vlastite podatke.

Anna24 08.03.2011. 21:11

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 1866188)
Nemoj njima, nekoliko mojih poznanika im je nosilo laptope u zadnje vrijeme pa su misteriozno dobivali laptope natrag sa neispravnim baterijama i sl. muljažama.

Sačekaj da ti se netko javi, mada ja prvi bi itekako birao kome povjeravam vlastite podatke.

A bas sam mislila ic sutra do njih da se raspitam jer mi je njihova adresa blizu.. :stoopid:

mask01 10.03.2011. 13:40

Citiraj:

Autor Anna24 (Post 1866201)
A bas sam mislila ic sutra do njih da se raspitam jer mi je njihova adresa blizu.. :stoopid:

**** Na PM takve stvari *****

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:44.