![]() |
Pozdrav. Evo imam problem sa prepoznavanjem uređaja spojenih na bilo koji USB port na ploči. Šta god da spojim napiše USB device not recognized. U biosu je omogućen USB kontroler.Matična je Asus A8N sa nForce3 chipsetom, AMD Sempron 2800+, i 512MB DDR400. Friško instaliran Win XP SP3, i original driveri od matične ploče. Bojim se da nije riknuo USB kontroler?
Da stvar bude čudnija USB miš spojen na back panel normalno radi.. |
Šta kaže device manager? Ima kakvih upitničića?
|
Citiraj:
Ne znam dali može biti da se southbridge pregrijava, pa da zbog toga zeza? |
Može biti svašta... Jesi dodavao kakav HW?
Kako se počelo to manifestirati? Odjednom ili pomalo? Kada? |
Nije dodavan nikakav hardver, HDD je Segate ATA 80GB, a počelo je nazovimo to tako odjednom. Čovjek spoji Kodak digitalac i win javi da je spojen unknown USB device i ne prepoznaje ga nikako, isto tako ne prepoznaje ni Kingston 8 GB USB stick, ni Segate 320GB externi HDD. Dakle šta god spojim na USB port, sve mu je unknown USB device i ništa ne šljaka. Probao sam obrisati sve USB device controlers i USB Root Hub iz device managera i ponovo ih instalirati i isti slučaj.
|
Po mome, da je riknuo kontroler, ne bi ni štakora prepoznalo...
Možda netko ima bolju ideju? |
probaj metodom "prst" ima li pregrijavanja i ima li napuhanih kondenzatora
|
Kondezatori izgledaju svi OK nema napuhanih, a što se tiče pregrijavanja jedino mi pasivni kuler na southbridgeu izgleda poprilično vruć.
|
Jesi probao restartati sa ubodenim uređajem koji ne prepoznaje?
|
Citiraj:
|
A jel taj mis radi na ostalim portovima? Svima odzada, ovima naprijed? Jel drugi uredjaji rade na tom portu na kojem je mis?
|
Miš radi na svim portovima, i naprijed i odostraga, ali koji god drugi uređaj spojim ni jedan ne prepozna. Za svaki javi da je unknown usb device.
|
Izgleda da su se windowsi zblentali malo. Vjerojatno bi reinstal to rjesio.
|
Hebote i ja sam totalno zbunjen, sada sam spojio Epson C42UX printer i normalno ga prepozna i traži drivere, a Kodakov foto aparat i Kingston USB stick ne ferma. Windowse sam već instalirao friške, ali problemi ostaju isti.
Stick i fotić mi recimo na laptopu i na mojoj kanti najnormalnije prepozna. Evo ni treći reinstal wina nije pomogao.., ista stvar kao i na početku. |
Ja sam isto na jednoj masini bio imao problem kao i ti (takodjer ploca neka Asus sa Semrponom)..
Uglavnom odradio sam bio flash bios-a i digao nanovo win. (iako nisu bili zgazeni, i sve okej). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |