![]() |
nema wifi mreže nakon dodavanja 2 gb rama
valjda ovo spada u ovaj podforum...
matična je gigabyte ma-770ud3, proc athlon 2 240, club 3d 4670 512, 2 sata hdd + pata hdd + pata dvd, creative labs live i dlink g520+. sadržaj kutije jeli. do sada sam imao 2*1gb patriot ddr2 800 unutra, a danas sam nadodao 2*1gb kingmax ddr2 800 vulgaris. kompjuter se uredno boota, prolazi memtest i čini mi se da svi programi rade kao prije, naravno budući da se radi o w7 32b koristi se samo 3.5 gb ali to je stara priča. međutim, javio se je problem sa wifi karticom (dlink g520+), koja nakon što je stavljeno ekstra rama više ne pronalazi nikakvu mrežu (mreža postoji). u device menadžeru piše: "device is working properly". nakon reset-vađenje 2 keksa-reset ponovno vidi mrežu, a obrnuto opet gubi. usb kartica (neka shrotex, sa atheros čipsetom doduše) radi uredno u svakoj kombinaciji. pokušao sam reinstall windowsa i onaj ruski patch za memoriju (w32 vidi punih 4gb), ali bezuspješno. 64-bitne w7 nemogu usnimit jer nema 64-bitnih drivera za dotičnu (čipset je texasinstruments acx110 ako se ne varam). gugl mi je našao skoro juzera sa istim problemom, ali bez rješenja, pomagajte.... |
reinstall win :D
mislim... nakon svakog dodavanja bilo cega na kompu sto ima veze s memorijom., procesorom, maticnom i naravno hdd, ja radim reinstall ;) |
napisao sam da jesam, i dalje neće.
|
Probaj drugi PCI port za mreznu.
|
jesam, ne radi.
|
Citiraj:
|
nema 64-bitnih drivera. tupavi ti napravi genijalni chipset, bez drivera:fuming: kažem genijalni jer sa tom karticom i nekom antenom dobivam signal od 5 crtica (neda mi se mjerit db). s istom antenom (testirano sa 4 kartice i jednim routerom) dobivam u 90 posto slučajeva 1 crticu, maksimalno dvije....
|
Jesi probao presložit RAM-e po utorima? Neki hardverski problem je u pitanju ovdje.
|
jedina kombinacija koja funkcionira je da nofi ram ide u utore pliže procu, a star u ova druga dva. isprobao sam i druge permutacije, ali komp se onda ne boota. predpostavljam da nije hardverski problem jer sve ostalo radi u normali, čak i lajvica sa kxproject driverom.
problem mora bit do vindovsa i načina na koji alociraju memoriju i adrese. samo to je već viša matematika... |
Napravi reinstall. Sedmica se podigne za 15 min sa sticka. Da eliminiras software-ski problem.
|
ma napravio sam reinstal već dvaput, opet isto.
|
I sta kada maknes rame koje si dodao WiFi proradi? Nevjerojatno?!?!?!?
|
Bože koliko besmislenih savjeta... Problem je u driverima i adresiranjem memorije. Isti problem je imao M-Audio sa zvučnim karticama i 64-bitnim driverima pa nas je hrpa bila u beta driver timu.
Sa 2GB su kartice radile, staviš još jedan komad - ne rade više. To je to, sva nauka. Rješenje je naći driver pošteni ili kupiti nešto drugo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:02. |