PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ne vidi mi pržilicu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20994)

smrad 22.05.2005. 20:59

Ne vidi mi pržilicu

Upalim kompjuter i ne vidi mi pržilicu.
Šta je problem. Jeli možda do napajanja.

sNNooPY 22.05.2005. 21:00

provjeri kablove dal su fino sjeli i OBAVEZNO provjeri jumpere dal si ispravno podesio master/slave na diskovima i ostalim optickim pogonima.

Bubba 22.05.2005. 21:36

Re: Ne vidi mi pržilicu

Citiraj:

Originally posted by smrad
Upalim kompjuter i ne vidi mi pržilicu.
Šta je problem. Jeli možda do napajanja.

Tvoj kontroler jednostavno nije ATAPI kompatibilan. Preporucam neku eksternu SCSI przilicu sa sto nestandardnijim konektorom (VHD, recimo), 25 metara kabla i adapter interni 64 pin-->SCA-->50 pin-->VHD.

tor 22.05.2005. 23:11

Re: Re: Ne vidi mi pržilicu

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Tvoj kontroler jednostavno nije ATAPI kompatibilan. Preporucam neku eksternu SCSI przilicu sa sto nestandardnijim konektorom (VHD, recimo), 25 metara kabla i adapter interni 64 pin-->SCA-->50 pin-->VHD.
U RAK-ovoj maniri:D

Bubba 22.05.2005. 23:18

Re: Re: Re: Ne vidi mi pržilicu

Citiraj:

Originally posted by tor
U RAK-ovoj maniri:D
Ipak je ovo "fini" forum pa mu nisam mogao eksplicitno reci da je kreten. Iako sam vjerojatno promasio bit problema.

Imam osjecaj da ima kompjuter ispod stola ili blizu nogu. Kada se sagne i upali kompjuter te podigne pogled na monitor, jednostavno vise ne vidi przilicu. Da stavi kompjuter na stol pored monitora, situacija bi se znatno poboljsala.

gospar 22.05.2005. 23:24

Re: Re: Re: Re: Ne vidi mi pržilicu

Citiraj:

Ipak je ovo "fini" forum pa mu nisam mogao eksplicitno reci da je kreten. Iako sam vjerojatno promasio bit problema.

Imam osjecaj da ima kompjuter ispod stola ili blizu nogu. Kada se sagne i upali kompjuter te podigne pogled na monitor, jednostavno vise ne vidi przilicu. Da stavi kompjuter na stol pored monitora, situacija bi se znatno poboljsala.

odakle ja dolazim ovo se zove bit grez :D

smrad 23.05.2005. 11:54

Iz neobjašnjivog razloga mi ponovo vidi pržilicu. Ne znam šta da mislim...

tor 23.05.2005. 17:55

Re: Re: Re: Re: Ne vidi mi pržilicu

Citiraj:

Da, kut gledanja kao i uvijek igra bitnu ulogu...

JVC HX-Z10 24.05.2005. 17:30

evo, gledam malo, i nemrem da se ne nasmijem :)

svaka cast

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:55.