![]() |
Packard bell laptop ne prepoznaje DVD ROM
posjedujem packard bell laptop ,s kojim sam imao problema s napajanjem .
prodam iz njega hard i dvd rom . prijatelj mi popravi problem s napajanjem ,može se upaliti sve ok na prvu ... nabavim neki hard 12Gb . izvadim iz prijateljevog laptopa ispravan dvd , želeći da instaliram sistem . nece bios da ga prepozna ,vrti cd unutra ,svijetli ,ima naPon-struju ,sučelje odgovara IDE/ATAPI u čemu je problem ,nije mi jasno . u samom biosu nema pretjerano opcija ,starija je mašina/bios ... naravno ,podesio sam boot ,da čita prvo s dvd roma pa harda ..sa USB ne može .. ali uopste ga ne detektuje ,znači u izlistavanju primary / master ,samo hard prikazuje ,dvd rom kao da nije priključen ... neko ima ideju ? hvala . |
resetiraj bios
|
Citiraj:
mislis load default ? odradio . ili ti mislis ,tipa kao vađenje baterije na desktop računaru ,na taj neki način da resetujem . e ,na laptopu ,kako se to moze odraditi ,ja ne znam .prilicno sam siguran da baterije i nema u laptopu .. hvala,pozdravljam. |
ne, load deafault je...load default.
Nužno je resetirati bios bilo vađenjem baterije, koju sigurno ima ili pogledaj na netu za tvoj model možda ima i drugi način, recimo power tipka 45 sec i sl. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33. |