![]() |
(riješeno) CRC error - neispravan HDD ili...?
Pozdrav.
Dakle u 80% skinutih rar datoteka mi se javlja crc error prilikom otpakiravanja, pa sumnjam na HDD, možda ide kontroler na matičnoj ili nešto treće... Komp je već star 8 godina i služi samo za net i skidanje(Kt 333 chipset, Athlon Tbred 1700+, HDD Hitachi 80 GB, GF Ti 4200) Prilično je frustrirajuće kad skinem 10-tak GB u rarovima a više od pola ih je shebano s crc errorom pa moram po dva puta(pa čak i tri) skidat jedne te iste datoteke-sva sreća da imam flat.:fuming: Dakle prilično sam siguran da je hardverski problem, ali ne znam točno u kojoj komponenti(HDD nema bad sektora). Svaka sugestija dobrodošla, pozz. |
a sustav eliminacije : kabel za hdd , hdd (dijagnostika) ako se i sa drugim hardom pojavljuju problemi , prilično sam siguran da je problem u kontroleru na ploči , ustvari, probaj uštekat HDD u drugi ,(IDE pretpostavljam ) kontroler
|
Testiraj memoriju, može biti i ona...
|
To se meni znalo desavat s kompovima u mrezi. Na jednom skinem i instaliram normalno, povucem i vise nece, isto crc i sl. error. Odvrtim scandisk na oba kompa i uglavnom prođe.
|
Imao sam ja par puta takav problem a sto je najjace, RAR-om sam imao CRC errore, ali kad sam pokusao datoteke otpakirati "7zip-om" otpakirao je bez problema
|
Probao sam sa drugim diskom i drugim kabelom na drugom kontroleru ali ista stvar.
Još ću probat istestirat memoriju i probat s nekim drugim arhiverom ak ni onda ne bude bolje onda je definitivno matična uzrok problema. |
kod mene je uvijek bila stvar u samoj datoteci. Skinuo je ponovno i sve ok.
|
Izgleda da je u RAM-u problem, memtest mi nalazi errore.
Hvala domy os na sugestiji, nisam uopće mislio da bi ram mogao stvarat taj tip problema. Izgleda da će kanta morat u zasluženu mirovinu. Hvala svima na pomoći, pozdrav. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:19. |