![]() |
(riješeno) Lenovo 3000 N200 ne daje sliku
Pozdrav kolege...ovako imam Lenovo 3000 n200 laptop...e sad kad ga upalim napravi mi da bip-a i onda to pristane i izgasi se ventilaor,laptop radi,al nedaje sliku uopče...šta bi to moglo bit
|
probaj ga za svaki slucaj bez baterije upalit,znaci samo na punjac...ali mislim da je grafa kao i kod 90% laptopa otisla...
|
Pogledaj ovdje
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...igr-67884.html ili ako imas neki manual od laptopa pa tamo pogledaj za te beepove to su beep codovi, vjerovatno ti je nešta crklo, moguce da je graficka, ili ti ima mozda negdje prekid od maticne do ekrana, ne salje sliku |
Rastavija san već grafičku i cili laptop tako da ne mogu sad to probat al i ja predpostavljan da je do grafičke...jer da je matična riknila nebi bilo beepova jel tako?
|
sta znaci maticna riknula?? nemoze cijela riknut!moze dio nje pa da ne radi! probaj ocitat kodove sa ove stranice koju je kolega postao pa vidi sta kaze!
reci kako ti se to dogodilo?odjednom ili je bacao plavi ekran ili se smrzavao ili sto? |
Ma ne virujen da je matična riknila,nije bacala nikakav plavi ekran niti išta...nego se samo odjedanput nije tija dat sliku,i kad spojin na vanjski isto tako nedaje sliku--i u servisu su mi rekli da mi je grafička otišla i da je nova 2000kn,al ja san nabavija polovnu za 300
|
onda super,probaj sa tom grafom,kazem 90% da je grafa!
|
Sutra cu probat pa cemo vidit
|
Evo danas stavija grafičku novu i sve radi kao podmazano...samo da jos pitan dali je pametno stavljat onu pastu malo na procesor i na chipset od grafičke????
|
Neće škoditi da zamijeniš postojeću pastu friškom.
|
to je termovodljiva pasta i dapace,pozeljno ju je stavit! znaci na chipu oko onog zeljeznog dijela namazi dobro i stavi hladilo gore i miran si! staru grafu nemoj bacat ,pokloni je meni :D
|
sad imam jedan drugi problem...ovako kad idem napravit formatiranje windowsa kaze mi Setup did not find any hard diks drives installed in your computer...a uredno mi dize windowse....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:38. |