![]() |
Monitor ne prepoznaje "izvor"
Naziv topica nije najsretniji,ali se nisam mogao sjetiti kako da ga drukčije nazovem ;(
Uglavnom imam ovaj monitor http://www.samsung.com/hr/consumer/p...ype=prd_detail Kupio sam si dvi to hdmi kabel da spojim komp sa monitorom ali ga monitor ne prepoznaje . Probao sam prčkat po postavkama ali ništa. Ni gugl ne pomaže . Grafička je palit 220gt 1GB ddr2 . Ako netko može pomoć ili je imao slična iskustva sa samsungovim monitorima,bio bih jako zahvalan . ;D |
Jesi probao sam DVI to DVI kabelom?
|
http://www.computinghelp.info/wp-con...0/02/dvi-a.jpg
ovakvim kabelom sam sad spojen i radi normalno. Dvi u komp,a ovaj drugi izlaz (vga je to mislim ) u monitor . |
Onda ti je očigledno problem u DVI to HDMI kabelu. Ovaj na slici je DVI to VGA kabel i daje nešto lošiju sliku od DVI to DVI kabela.
|
Ne bi trebao bit jer je kabel novi . ;((
|
Ako me sjećanje ne vara, nvidia je, za razliku od ATI-ja, imala dosta loše implemetiranu konverziju signala iz DVI u HDMI tako da me ne čudi da to ne šljaka. Znam da se nije mogao prenositi zvuk na HDMI preko DVI.
Obzirom da kabel DVI to VGA šljaka, drži se njega. |
Hmmm ok budem još malo probao guglat ili se možda još netko javi . Budem možda probao uzet dvi to dvi kabel . Jel velika razlika u kvaliteti slike u odnosu na dvi to vga ?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kada budeš kupovao kabel prpazi na tip konektora DVI-I vs DVI-D |
Razlika postoji. Njena 'veličina' je individualna i ovisi o onome tko gleda.
|
Hvala na odgovorima ;D
Otkrio sam problem.Ovaj dvi to hdmi kabel ima DVI-D ,a moja grafa "zahtjeva" DVI-I. Moram drugi kabel kupit za ovu grafu . dvi to hdmi i dvi to dvi ustvari nema neke velike razlike jel ? Mislim što se tiče kvalitete slike . |
Nema, oba su digitalna.
|
Ok,hvala na odgovorima i pomoći : ))) .
Može lock topica . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17. |