PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Jel izgorila ploca i proc? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20804)

Le0n 16.05.2005. 22:08

Jel izgorila ploca i proc?

Imam plocu Gigabyte 7VAX (KT400) koja je sasvim uredno radila s Athlonom 2000+ koji je bio tekucim sredbom otkljucan i radio na 333mhz (i dalje na 1667Mhz/2000+).

Kada sam curi kupio komp i milijardu puta cupao procesor/graficku/memoriju iz mog u njen komp i iz njenog u moj odjenom je stao.

Situacija je bila da mi se jedna zicica iz VGA kabla savila prilikom ustekavanja u graficku.

Sad mi kom pri palenju zavrti hladnjake i ne dogodi se nista. Dakle pukne stuju i gotovo.

Dao sam proc frendu na test i kada ga je stavio u svoj komp spalio mu je plocu.

Probao sam:
-pocistit kompletno plocu
-reset biosa/vadenje baterije/ostavio 3mj da se isprazne kondenzatori:)
-skinuo tekuce srebro/pastel s proca

Jel se dsa sto napraviti s time ili da je objesim na zid?

google 17.05.2005. 00:01

Za sad kako mi se stavri čine - mislim da ti nije ništ od toga izgorilo - nego ti samo grafa zahebava!

2 primjera:
1. frend sklopi komp, pukne struju, svi ventilatori se vrte ali slike nema! Razlog - grafička nije dobro sjela u svoj AGP utor. Grafička je ispravna i kad se pravilno ubola sve OK!

2.Upalim komp, sve ze zavrti - nema slike! Vadim GF2 i vidim fizičko oštećenje - jedan čip pregorio. Zamjenio je s novom i sve ok!

Dakle, mislim da ti je grafička ta koja ne daje sliku a MB i CPU dobro šljakaju!
A zakej je frendu crkla ploča - opiši taj događaj - puno je razloga koji mogu objasniti da je proc ispravan a da je neki drugi krivac zbog crknuća MB (npr. loše napajanje)
:beer:

Le0n 17.05.2005. 21:40

Kvar se dogodio nakon sto sam 30 puta istekao/ustekao kabel u VGA karticu. Onda se nije palio (vrtio samo ventove na pol sekunde). Skuzio sam da sam zajebo kabel od monitora. Ispravio pinove u kablu s pincetom ali komp i dalje ne radi.

Sve ostale komponente mi uredno rade. Kupio sam novi proc i mbo i upiknuo stare u nove komponente.

Sa starm plocom sam probao vaditi jednu po jednu komponentu i uvjek daje istu stvar - pukne struju u ventove na 1/2 sec i to je to.

Rodijak 18.05.2005. 18:34

Sa starm plocom sam probao vaditi jednu po jednu komponentu i uvjek daje istu stvar - pukne struju u ventove na 1/2 sec i to je to. [/B][/QUOTE]

Provjeri napajanje. Smrdi mi na pregoreli +12 rail.

Le0n 18.05.2005. 20:53

Napajanje je isto na novom kompu tako da i to otpada :fuming:

Jablan 19.05.2005. 06:56

da li daje kakav zvučni signal ? Pišti li nekako kada ga pokušaš upaliti? Trebao bi se javiti ako je u pitanju grafa.

Le0n 19.05.2005. 20:40

njet, ploca je mrtva.
Grafa je ok ako se ne racuna da se radi o famoznom Gainward ti4200 "pink screen".

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:56.