![]() |
Jel izgorila ploca i proc?
Imam plocu Gigabyte 7VAX (KT400) koja je sasvim uredno radila s Athlonom 2000+ koji je bio tekucim sredbom otkljucan i radio na 333mhz (i dalje na 1667Mhz/2000+).
Kada sam curi kupio komp i milijardu puta cupao procesor/graficku/memoriju iz mog u njen komp i iz njenog u moj odjenom je stao. Situacija je bila da mi se jedna zicica iz VGA kabla savila prilikom ustekavanja u graficku. Sad mi kom pri palenju zavrti hladnjake i ne dogodi se nista. Dakle pukne stuju i gotovo. Dao sam proc frendu na test i kada ga je stavio u svoj komp spalio mu je plocu. Probao sam: -pocistit kompletno plocu -reset biosa/vadenje baterije/ostavio 3mj da se isprazne kondenzatori:) -skinuo tekuce srebro/pastel s proca Jel se dsa sto napraviti s time ili da je objesim na zid? |
Za sad kako mi se stavri čine - mislim da ti nije ništ od toga izgorilo - nego ti samo grafa zahebava!
2 primjera: 1. frend sklopi komp, pukne struju, svi ventilatori se vrte ali slike nema! Razlog - grafička nije dobro sjela u svoj AGP utor. Grafička je ispravna i kad se pravilno ubola sve OK! 2.Upalim komp, sve ze zavrti - nema slike! Vadim GF2 i vidim fizičko oštećenje - jedan čip pregorio. Zamjenio je s novom i sve ok! Dakle, mislim da ti je grafička ta koja ne daje sliku a MB i CPU dobro šljakaju! A zakej je frendu crkla ploča - opiši taj događaj - puno je razloga koji mogu objasniti da je proc ispravan a da je neki drugi krivac zbog crknuća MB (npr. loše napajanje) :beer: |
Kvar se dogodio nakon sto sam 30 puta istekao/ustekao kabel u VGA karticu. Onda se nije palio (vrtio samo ventove na pol sekunde). Skuzio sam da sam zajebo kabel od monitora. Ispravio pinove u kablu s pincetom ali komp i dalje ne radi.
Sve ostale komponente mi uredno rade. Kupio sam novi proc i mbo i upiknuo stare u nove komponente. Sa starm plocom sam probao vaditi jednu po jednu komponentu i uvjek daje istu stvar - pukne struju u ventove na 1/2 sec i to je to. |
Sa starm plocom sam probao vaditi jednu po jednu komponentu i uvjek daje istu stvar - pukne struju u ventove na 1/2 sec i to je to. [/B][/QUOTE]
Provjeri napajanje. Smrdi mi na pregoreli +12 rail. |
Napajanje je isto na novom kompu tako da i to otpada :fuming:
|
da li daje kakav zvučni signal ? Pišti li nekako kada ga pokušaš upaliti? Trebao bi se javiti ako je u pitanju grafa.
|
njet, ploca je mrtva.
Grafa je ok ako se ne racuna da se radi o famoznom Gainward ti4200 "pink screen". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:56. |