![]() |
packet sniffer
može mi netko preporučiti software za snifanje paketa pomoću kojeg mogu otkriti mac adresu klijent računala spojenog na bežičnu mrežu?
|
WireShark
|
Takodjer Wireshark.
|
ethereal
|
Citiraj:
|
i kad otkrijes mac., svejedno ne mozes nista napravit s tim covjekom koji ti krade net :D
|
Kako radi wireshark na wifi -u? Podrzano sve kako treba? Vis vis, nikada probao...
|
Nećeš moći to napraviti sa Wiresharkom. On će ti pokazati promet koji dobiva sa jedne od mrežnih kartica koje su spojene na računalo na kojem ti Wireshark radi.
Ulogiraj se na router i pogledaj u log-u. |
može se. ne radi se o switchanoj mreži nego o shared bus-u (wireless) i vidi se apsolutno sav promet.
|
Da ali samo ako eter nije onečišćen sa drugim signalima. Ovako najtočnije što može dobiti je mac-ove svih wlan odašiljača u dometu. Iz toga ne će moći saznati koji se njemu spaja na router (osim ako je samo jedan što je gotovo nemoguće ako je u gradu - kolegina lokacija je "zz" pa ne možemo točno znati).
Možda sam u krivu ali sam dosta uvjeren da sam u pravu :D |
@gnjepar: ima opcija "catch packets in promiscuous mode", tako nekako. time hvata sve pakete koji su u mediju (zrak). neke kartice se ne mogu stavit u taj mod.
kako bi saznao ko mu se spaja na njegovu mrežu, nek filtrira po mac adresi njegovog routera i to je to. |
Sad me baš zanima koji će rezultati biti. Ali s obzirom da se autor teme nije pojavio već neko vrijeme, sumnjam da ćemo saznati od njega.
Znači onda bi trebalo uloviti odlazne pakete sa routera prema klijentu? Toga se nisam sjetio :( |
može saznati točno koji interface-i (mac ako ti je tako lakše) su asocirani (spojeni) sa kojim interface-om. Doduše za to ima boljih alata od wiresharka.
Na svojoj mreži može vidjeti sav neenkriptirani promet (recimo username/password od nekog foruma koji ne koristi ssl ahem). no, slažem se, u ovu svrhu, daleko lakše je jednostavno pogledati na routeru, ne treba nikakvo posebno znanje. |
Citiraj:
|
hmm ., e to je vec onda zanimljivije :) ., morat cu se poigrat malo s time ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:22. |