PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   HomeGroup, dozvole? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207771)

Rain Man 18.01.2011. 18:22

HomeGroup, dozvole?

Kako u HomeGroup sloziti da neki useri imaju pristup cijelom sheranom disku, neki samo nekim folderima, drugi drugim folderima? I to istovremeno, ne da stalno mijenjam dozvole. Kako se to slozi bez homegroup-a? Tj, na koji nacin lokalno dodijeliti permissions mreznim korisnicima?

Sherao bi disk na svome racunalu, ali da svi u mrezi ne mogu pristupat svim folderima. Svako racunalo ima jednog korisnika koji ima administratorske ovlasti.

Milentije 18.01.2011. 19:24

Pa napravi više grupa i onda grupama dodjeli prava, a korisnike trpaj u određene grupe.

Rain Man 18.01.2011. 20:06

Mozes napravit samo jedan HomeGroup. Nije to isto kao Workgroup. I kad ja napravim HomeGroup, sva ostala racunala se mogu prikljucit, sherat sve bez problema, samo sad ne znam kako im dodijelit razlicite dozvole.

fre@k 18.01.2011. 20:38

pa imas "permissions" na svaki odredjeni fajl/disk mozes staviti postavke, tko moze dobiti i sta...

Milentije 18.01.2011. 20:43

Ja tebi ne pričam o tome nego o korisničkim grupama, pravima i privilegijama.

Napraviš korisničku grupu, u nju potrpaš određene korisnike, zatim napraviš drugu korisničku grupu i u nju staviš druge korisnike.

Kada šeruješ neki folder možeš odrediti dozvole za njega. Selektuješ grupu kojoj hoćeš da dodjeliš određena prava i dodjeliš joj prava i privilegije za taj folder.

serke 18.01.2011. 20:52

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1827676)
Mozes napravit samo jedan HomeGroup. Nije to isto kao Workgroup. I kad ja napravim HomeGroup, sva ostala racunala se mogu prikljucit, sherat sve bez problema, samo sad ne znam kako im dodijelit razlicite dozvole.

Moje osobno mišljenje je da taj HomeGroup radi samo probleme, ugasi to i konfiguriraj mrežne postavke kao i u starijim inačicama Mikromekanih OSova.

Mislim da je taj HomeGroup zamišljen kao instant rješenje iz vrećice za nekakvu kućnu mrežu. :beer:

Rain Man 18.01.2011. 22:03

Citiraj:

Autor serke (Post 1827715)
Moje osobno mišljenje je da taj HomeGroup radi samo probleme, ugasi to i konfiguriraj mrežne postavke kao i u starijim inačicama Mikromekanih OSova.

Mislim da je taj HomeGroup zamišljen kao instant rješenje iz vrećice za nekakvu kućnu mrežu. :beer:

Igram se s time cijelo poslijepodne i na kraju se moram slozit s ovim. HomeGroup ne radi kako bi trebao. Svaka promjena dozvola preko "Share with" gore u exploreru mijenja dozvole na neki default tamo pod advanced sharing. Podesim jedanput i kad bi trebalo promijenit dozvole "na brzinu", sve se pokvari i ne radi dobro.

Ili je do mojeg sistema ili je neki bug.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:01.