![]() |
Reset računala
Imam problem sa računalom, ne ovim u moj pc već jednim na poslu.
Komp je star 5, 6 godina, ima nekog Intela na 2.4 jedna jezgra naravno, i ostatak nekih šroteks komponenti, napajanje je 400W i situacija u hw monitoru je uglavnom uredu, malo se pregrijavao pa sam promijenio pastu i pročistio sve, uglavnom... komp se sam od sebe resetira, u idleu, radu, nebitno, radi neko vrijeme, svaki put drugo i resetira se. Sad prije nego bi išao provjeravat napajanje i ostalo me zanima dali to može virus raditi pa dali ima smisla da nanovo stavim windowse ili je vjerovatnije da je problem u hardwareu? |
Dali ti se to dešavalo prije nego si mijenjao pastu ili kasnije?
Mozda si nesta krivo napravio prilikom mijenjanja paste! |
Citiraj:
|
Izvrti Combofix, testiraj hard i memoriju, pogledaj da li ostavlja kakve crash log-ove, ima li BSOD ili se samo restarta... Svašta može biti uzrok.
Imaš li drugo napajanje za probati? Ako imaš, ne budi lijen, možda se spasiš desetosatnog dotipkavanja po forumu.. |
Nisam još ništa radio jer mi se ne žuri.
Uglavnom, do virusa to ne može biti, da ne formatiram bezveze ili ima šanse da je i to? Ako je u hardwareu ide na otpad nema tu što. |
Može biti. Teško, ali nije nemoguće. Zato sam ti i rekao da provrtiš combofix.
|
Imao sam isti problem i promjenio sam napajanje...sad je sve ok
|
Slijedeće u nizu za provjeriti, test memorije i to na xy ciklusa. Ako imaš floppy na tom kompu onda skini tu verziju, ostavi da vrti preko noći, naštimaj da zapisuje logove na floppy kako bi mogao vidit "šta je bilo" dok te nema a resetira se.
|
Citiraj:
To obavlja neki software koji se pokrene preko floppya? Koji software? |
Pa samo ime asocira, memtest86, skineš "Floppy disk package (installable from Windows)" pa te "vodi" da napraviš floppy.
|
@Starsailor
Pazi da nemaš neispravne kondenzatore na matičnoj i u napajanju, imaš primjere kako izgledaju na wikiu. |
Citiraj:
|
meni je isto radilo i napajanje je otislo u vjecna lovista posto je napajanje toliko staro pretpostavljam da se negdje dogada pad napona ili da gubi kontakt
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:27. |