![]() |
2 laptopa u wlan + net?
Molim pomoc.
Imam 2 laptopa. Laptop "A" i laptop "B". Laptop A je spojen preko Vodafone kartice na internet. Kako da umrezim A i B preko Wlana, te da laptop B ima pristup netu preko konekcije od laptopa A? Hvala! |
Napravis adhoc konekciju, za win 7 ne znam jer nisam prckao, al na XPu odes na wireless network, pa create new connection tako nesto i kvacicu adhoc.
To napravis na lapu s karticom i onda se s drugim na njega spojis normalno kak bi se spajal na ruter. Vrlo vjerojatno budes moral i svakom lapu manualno postavit ip adresu, stavis npr. 10.0.0.1, itd... I za kraj, omogucit da se preko lapa a ide na net preko kartice, to nisam siguran dal se oznaci kvacica na konekciji od kartice ili od adhoca (ne sjecam se vise :)), pise nesto tipa allow other computers to use this connections for internet. I to je to, ja sam spajal slicno 2 kompa tak, samo su oni bili spojeni mrezom, a net na wireless prek jednog, no u biti isti je princip. |
Mislim da to neće tako ići jer ovdje govorimo o mobilnom internetu, a ne o wlanu. Po meni, jedini način je upotrijebiti ICS (internet connection sharing). Problem je u tome što u tom slučaju laptop A mora biti stalno uključen jer se laptop B spaja preko njega na mobilni net. A i mislim da neće moći oba istovremeno na net u tom slučaju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:38. |