PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Problem s grafom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20621)

fanATIk 10.05.2005. 16:22

Problem s grafom

Imam 9600xt safirku koja me j.be već duže vrijeme. VPU recover mi se uredno javlja svako malo. Al ni to nije najveći problem. Bedara je što mi se zna monitor ugasit sam od sebe. Haklam generalse na netu i odjednom black screen. Čujem na slušalicama da igra piči i dalje al ekran crn, nemere bit crnji. Isključim i ponovo uključim monitor al bez promjene. I ništa, restart na grubo i onda je sve u redu. Neko vrijeme. Problem imam i s tim što mi je komp izgleda alergičan na novije ati drivere. Ako puknem ove zadnje recimo, serija 5, šljaka neko vrijeme i onda sam odjednom blue screen, fatal error i slično. Tak da sam sad na ovima što sam dobio s grafom (4.6). Jel može bit da mi je matična alergična na atija? Imao prije nvidiju i nikakvih problema nije bilo. Mada je i tada bilo alergije na najnovije drivere. Napominjem da se problem događa neovisno o tome šta radim na kompu. Zna se zacrnit i kad se ništa ne radi na kompu. Pomagajte, lud sam više.
Zaboravio sam napomenut da sam ovih dana zamijenio grafu s frendom i stavio njegovu 9600se u komp i isti problemi. Isto se gasi ekran. A kod njega moja 9600xt radi bez beda.

Jelc 10.05.2005. 17:13

Sa tom igrom je znalo biti problema prije, ali mislim da više nema.

Zadnji patch i zadnji driveri bi trebali raditi.
Eventualno probaj uključuiti FW

fanATIk 10.05.2005. 18:06

Nemam ja problema samo s tom igrom. Napisao sam da se to dogadja neovisno o tome šta radim na kompu. Igra je uredno pečirana, mada to nema veze. Čak je gore i 100mega težak mod. FW? Ak misliš na fast write, uključen je. Najnoviji driveri uzrokuju blue error screen.

MAHER 10.05.2005. 19:07

onda metni stare drivere i sve 5,ali ako to ne upali probaj flashati bios

buljo 10.05.2005. 19:54

reinstaliraj windowze jer su ATIjeve grafulje osjetljive na stare nVidijine drivere.

Pantera-N 10.05.2005. 20:25

@ fanATIk

Sa driver cleanerom očisti drivere i stavi zadnju Omegu!

fanATIk 10.05.2005. 20:38

Citiraj:

Originally posted by MAHER
onda metni stare drivere i sve 5,ali ako to ne upali probaj flashati bios
Problem je u tome što mi zacrni monitor i sa starim driverim. Bios je zadnji.

fanATIk 10.05.2005. 20:39

Citiraj:

Originally posted by buljo
reinstaliraj windowze jer su ATIjeve grafulje osjetljive na stare nVidijine drivere.
nVidijinih drivera nema već pol godine u kompu. winblouzi reinstalirani neki dan. same shit.

fanATIk 10.05.2005. 20:42

Citiraj:

Originally posted by Pantera-N
@ fanATIk

Sa driver cleanerom očisti drivere i stavi zadnju Omegu!

Pa to bi još i mogao napravit. Mada sam na nekim forumima čitao o nevoljenju via chipseta i ati-ja, pa bi i to mogao bit problem.

buljo 10.05.2005. 23:02

moguće da je to jer svi imaju problema sa tom kombinacijom...
probaj orginal driveri i od matične i od grafe, pa ak valja mjenjaj jedne po jedne...

Mljac 11.05.2005. 09:32

fanATIk,
vjerojatni problem je klanje čipseta sa atijem.
Moja preporuka bi bila da zamijeniš ploču za neku sa nf2 čipsetom, rabljene možeš naći stvarno jeftino a procesor ti paše, prodaj 512 sdrama ili ga mijenjaj za toliko ddr-a i vozi!

Onda ti atica neće raditi probleme.

Mailman 11.05.2005. 09:45

probaj sa starijim verzijama VIA 4in1 drivera...
kt133A nije više tako mlad chipset ;)
http://www.viaarena.com/downloads/dr..._4in1_443v.zip

Wolverine 11.05.2005. 10:10

Jesi probao kako radi sa iskljucenim Fast Wright-om
mozda ti chipset ne voli FW iako se za seriju 9600 preporucuje ukljucit FW...

fanATIk 11.05.2005. 19:34

isključio fastwrite i stavio virtualnu memu min i max na 1024mb. to vidio na viaarena forumu. i šljaka. još se nije zacrnio. sad idem pokušavat s novijim driverima da vidim oće li se rušit.
hvala svima:clap: :clap: :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:13.