![]() |
Dell latitude D800-pad performansi
Prijatelj mi je donio ovaj dell da mu na novo instaliram xp jer se totalno usporio, da digne xp treba mu 8-9min, mislio sam da je problem u HDD-u ali kad sam pokrenuo everest izbacuje mi da procesor radi na 600MHz bio pod opterečenjem ili ne a windowsi kažu da radi na 221MHz :wtf2:
sve se to događa jer je baterija totalno krepana i čak ju ne prepoznaje a punjač nije orginalni i bios ga prepoznaje kao nepoznati punjač i neda da poveča brzinu ima li kakvog lijeka? |
org punjac i nova baterija :D
|
Mislim da je pitanje dana kad će laptop riknut. Imao sam problem sa latitudom d820, prvo baterija riknula....počeo usporavat, nije davao full brzinu procesoru, originalni punjač prepoznavao kao neoriginalni, pokušao ekran zamjeni koji je već bio dobio po nosu i tako mrdao dok se jednog dana nije htio uopće pokrenut :-(
|
stavio sam frišku instalaciju xp-a i sada diže windovse za 1-2min, kako točno provjeriti na koliko radi procesor?
|
CPU-Z
|
a kakve su temperature procesora?
|
nakon pola sata super pi temperatura procesora ne prelazi 25 stupnjeva, cpu-z isto kaže da radi na 6x100 i core vid je 0.956V
|
Citiraj:
|
dobro u prostoriji je bilo 15 stupnjeva ali vent se nije palio
|
Citiraj:
Provjeri postavke biosa, uključi speedstep, pogledaj da ti nije uključen kakav štedljivi mod rada ili nešto takvo. Proc mora dignuti takt kad ga zaposliš, da ga bog boguje. |
uključen speedstep, u biosu stavljen da boota na 1.6 ali prije dizanja windowsa javlja da ne prepoznaje punjač i prebacuje se u neki safe mode
EDIT: negdje sam bio našao da postoji neka rekalibracija baterije i da se tako može baterija vratiti u život, zna li netko nešto o tome |
|
da ali ovaj dell ne radi nikako na bateriju, googlajući sa našao da je kod ovog modela u 95% slučajeva problem sa hladnim lemovima na MB
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57. |