![]() |
(riješeno) Nakon grmljavine komp nece da se upali
Pišem za frenda,jer on nemoze.
Naime,sinoć je oko ponoć iznenada došla oluja i počelo je grmiti.Frend je otišao prije toga spavati i ugasio je komp,ALI nije isključio kabel iz utičnice.Kad je jako udario grom koji je bio dosta blizu (koji je meni isto laptop spržio) nešto je kod kompa "puklo" i zabljesnulo.Danas kad je došao iz škole,probao ga je upaliti,ali ne ide.Upale se ledice ventilatora i zasvijeti logo na grafičkoj,ali kompjuter se ne pali. Što je to moglo otići,matična? :fala: |
Ili napajanje, ili matična, ili i jedno i drugo (a moglo je i još svašta povući za sobom).
Kreni kao i za normalnu dijagnostiku, počupaj sve van i slaži pomalo na stolu. |
Ok,hvala
Sad ce doc frend k meni pa cemo kombinirati moje i njegove komponente da vidimo sto je otislo... |
Izvadi kabel od napajanja na par minuta pa vrati i probaj upalit.
|
Slažem se sa [GOW]Nec-om. Tvoj frend je srećković ako je samo jedna komponenta otišla, ne i cijeli komp.
I zato ja ignoriram idiote koji mi se smiju kada im kažem da se komp i internet moraju gasiti kompletno iz struje kada grmi *rolls eyes* |
Imao sam puno puta istu situaciju i svaki put je upalilo ovo sto kaze kolega nino
|
Evo problem rješen...
Crklo napajanje,sve ostalo radi:goood: EDIT:Dok frendu ne stigne novo napajanje,trebao bih si privremeno rjesiti da mu komp radi,pa ga zanima dal moze lc power 420w goniti p35 ds3p,e8400,1hdd,i ati x550 samo za internet... |
Citiraj:
|
Khmmmm....imao sam slučaj gdje je uslijed udara groma čak napajanje preživilo, ali matična ploča i sve u direktnom kontaktu s njom je vrisnulo, disk i optika preživili, vjerojatno je to i u ovom slučaju!
|
@Anonymous_1
Pa rekao je da sve ostalo radi. Valjda je provjerio s nekim drugim napajanjem. |
Hvala svima na pomoci.
Ja sam taj sretnik kojemu je napajanje otislo,jos uz to ruter i splitter... Trenutno sam stavio LC Power 420W,stavio slabiju graficku (x550) i izvadio 2 plocice rama da lakse pogoni :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:03. |