![]() |
Seagate 7200.10 PATA 250GB crko...
Daklem imam dotični disk i odjednom više ne trza ni 1%. Uopće ga kako mi se čini ne pali računalo. Ima spasa ili smeće?
|
Probaj eventualno na drugom kompu. Ako ne, smece.
|
jel se uopce upali ? jel cujes vibriranje ? jel si probao drugi pata kabel ili od napajanja kabel ?
ukoliko ne ide ni na drugom racunalu jedino mozes probati ispeci (isto kao i grafe) 200C-10min (umotati u aluminijsku foliju i OBAVEZNO maknuti jumper sa pinova iza) istina je da ce magneti od diska oslabiti ali ce mozda i proraditi. pozdrav. :beer: |
Ma ne trza ni u jednom od tri kompa...
|
Reseattaj elektroniku, možda se samo ona odvojila. Osjetiš li kakvo zagrijavanje chipova?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Provjeri multimetrom ulazne diode, vjerojatno su prve elektornske komponente poslije utora napajanja, mozda ima i koji trannzistor, ako to pusta struju hdd je za smece, ako ne, par kn i 10min je popravak s dobrim sansama da ostalo radi.
|
Citiraj:
:hitthewal: |
Pošto su ti diskovi imali 5 godina garancije, pokušaj sa RMA.
|
Može nekakav info oko tog RMA procesa i što treba naglasiti u mailu?
|
Citiraj:
Evo ga. :D Isto Seagate u pitanju. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101077 |
Ma sve 5, ali meni traži seatools dijagnostiku u tom RMA formularu, a kako da napravim seatools dijagnostiku kad disk ne mogu ni upalit, gad dem?
|
Našao na Seagateovoj stranici - imaju nekakve generičke kodove koji se upisuju ako nemaš Seatools ili ako je kao moj - "Dead drive"...hvala svima na pomoći, maleni putuje u Švabiju jer je u warrantyju do kraja 2011. godine.
|
I sa'š platit cca 200kn carina, PDV-a i ostalih davanja, a 290kn je novi WD5000AAKS.
|
Koje mrtve carrine, PDV i ostalo kad ide na RMA? Jesi ti spašen?
|
Citiraj:
Kao drugo, ovo je p-ata disk pa pogledaj cijene. |
Citiraj:
Citiraj:
|
evo i moj isti takav, odapeo...u dva tjedna su mi 3 hard diska krepala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:18. |