PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kvalitetan router sa 2 USB - a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203799)

grabber 25.11.2010. 12:35

Kvalitetan router sa 2 USB - a

Neznam je li prava rubrika,ali valjda neće smetat...zanima me ima li na tržištu kvalitetan router koji u sebi ima ugrađeno bar 2 Usb-a...iz razloga šta bi na jedan port priključia printer,a na drugi vanjski hard disk koji bi tako bili dostupni svim računalima u kućnoj mreži...znači podrazumijeva se i da ima nekakav normalan print server predinstaliran.

mali david 27.11.2010. 15:06

Nije baš kvalitetan, ali do sada nisam imao problema. Edimax br6315srg kupio u IQ Zagria.
Ima print server, ftp i torrent client, web/ftp download, iTunes server i media server.
Torrent baš ne radi najbolje, a ostalo je ok za cijenu koju sam platio... ne sječam se više, ali mislim oko 400kn :/
Takvih uređaja baš i nema u ponudi??? Evo jedan AirLive, i jedan Asus
Sretno u potrazi

grabber 27.11.2010. 16:28

I meni je to čudno jer bi to trebalo biti ono must have,mislim spojiti printer i disk na router bi trebalo bit normalno...zanima me jel tvoj Edimax radi na Bnetu?

rendula 27.11.2010. 16:30

Citiraj:

Autor grabber (Post 1788310)
I meni je to čudno jer bi to trebalo biti ono must have,mislim spojiti printer i disk na router bi trebalo bit normalno...zanima me jel tvoj Edimax radi na Bnetu?

Kolko vidim to nije modem.

grabber 27.11.2010. 16:49

Ne mislim na to nego,modem imam od njih,a sad sam na Linkysisu wrt54gc i sve radi ok...pitam zato jer znam da su neki routeri imali problema sa protokolima Bneta jer su nešto mijenjali bili svojevremeno(PPPOE ili slično)?

6Finger 27.11.2010. 17:05

Jel nemožeš staviti taj printer na računalo sa kojega najčešće printaš(ili je najčešće uljučeno) pa sherat svim kompovima u mreži. Jedino je gnjavaža što ako hoćeš s nekog drugog printat moraš ovog upaliti.

Citiraj:

Autor grabber (Post 1788342)
U tome i je kvaka,zato i zelim uzeti takav router.

onda Ok :) samo sam te htio upozorit ako ti je draže ustat koji put upalit komp nego trošit novčiće :)

grabber 27.11.2010. 17:15

U tome i je kvaka,zato i zelim uzeti takav router.

mali david 27.11.2010. 21:01

Citiraj:

Autor grabber (Post 1788310)
...zanima me jel tvoj Edimax radi na Bnetu?

Ma u provinciji moraš biti na t-comu :no2drug:
Inače router ima jedan wan port, no ja ga nisam koristio, jednostavno spojim u jedan lan port sa modema i radi kao switch, jedino što onda ostaje 3xlan, no ima i na routeru 3xlan (kad se oduzme 1 za edimaxa) a ima i switch sa 8xlan... dovoljno za sada :)

Trenutno ima na akciji u Metro-u mrežni printer HP Officejet Pro 8500, strana 6-7 za oko 1500kn, a dobiju se tinte sa njim koje koštaju oko 600kn. Radi savršeno, ali mislim da nema wi-fi, kako piše u katalogu.

grabber 29.11.2010. 16:01

Hehe a valjda će raditi i na Bnetu,valjda imaju sve te protokole podržane...samo neznam di je ovaj Edimax nabavljiv,google ništa ne izbacuje za naše područje...a ovaj printer nije loš,samo mi se ne isplati to uzimat kad već imam laser sa kojim sam zadovoljan.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:02.