PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Realtek mrežna kartica javlja poruku Deep Sleep Mode enabled i ne radi net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203581)

mehekek 24.11.2010. 00:14

Realtek mrežna kartica javlja poruku Deep Sleep Mode enabled i ne radi net

Postovanje! Imam proglem sa svojom maticnom Gygabyte P35-DS4, naime nemam nikako interneta, jednostavno mi ga maticna ne zeli ucitat. Progooglao sam na netu i cuo savjete da izvatim cmos bateriju i RAM-e (sve ucinjeno, ali bez uspjeha).
Dali mozete ikako pomoci
Operativni sutstav Windows 7 Enterprise Edition(svjeze instaliran)

ovakva poruka mi se javlja The RealTek Network Adapter/Controller was not found.
If Deep Sleep Mode enabled Please Plug the Cable

Burko 24.11.2010. 00:33

kao prvo - naslov ti je katastrofa :). prije bi rekao da imas (po naslovu) problema sa zvukom, i pogotovo ce biti lako naci ovu temu, ako itko bude u slicnoj situaciji kao ti i koristio trazilicu.

nego, resetiraj bios, mozda ti je iskljucena mrezna. ako W7 nista ne prijavi od novog hardvera prilikom prvog paljenja nakon resetiranja biosa, pogledaj u device manager da li stoji sto neinstalirano, ili kao unknow device. ili ako nema mrezne nigdje - mozda je jednostavno krepala. grmilo nedavno u blizini, dok si (ako si) imao spojen komp na router?

ili ti mozda sve radi, ali ti neki od programa blokira izlaz na net. kakav AV program, firewall, virus ili slicna gamad...... uglavnom, ako si tesko pratio sto sam napisao, bit ce sreca ako rijesis problem, i sam sebi cestitaj :chears:.

Joke 24.11.2010. 03:23

Flash bios-a?
Jesi drajvere stavljao zadnje sa sajta?
Sto se tice poruke gore:
- Device manager -> Network adapters -> desni klik na LAN karticu -> properties -> Power Management tab ->
-> makni kvacicu sa "Allow the computer to turn off this device to save power"!

mehekek 24.11.2010. 21:53

Nisam baš za flash biosa, ne smatram se presigurnim da bih to radio. Iako za to postoje upute pa to i nije kvantna fizika.
Resetao sam Cmos battery i jumper prateći upute iz Manuala matične, ali i dalje ništa.

Citiraj:

Autor Joke (Post 1785806)
Flash bios-a?
Jesi drajvere stavljao zadnje sa sajta?
Sto se tice poruke gore:
- Device manager -> Network adapters -> desni klik na LAN karticu -> properties -> Power Management tab ->
-> makni kvacicu sa "Allow the computer to turn off this device to save power"!

Otišao sam u my computer, ali u device manageru to ne mogu naći. Imam "ethernet controller" pod 'other devices' ali nacrtan je uskličnik - piše da driveri nisu instalirani. Ne znam kako da instaliram drivere jer kad god pokusam javi mi poruku koju sam napisao u gornjem postu. Hvala unaprijed na pomoči.

Btw, ako se ovo nikako ne može riješiti, bi li pomogla kupnja nove mrežne kartice ?

nino 24.11.2010. 21:58

Citiraj:

Autor mehekek (Post 1785771)
....Operativni sutstav Windows 7 Enterprise Edition(svjeze instaliran)...

Bice da je ovo gore tvoj problem. Kako? Skuzi sam.

mehekek 24.11.2010. 22:14

Jao, da znam ne bih pitao. Neda mi se svađat s tobom. Post ti je totalno nepotreban

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:37.