![]() |
Matična MSI G31M3-F ne boota nakon spremanja BIOS postavki
Pozdrav. Imam probleme s računalom. Radi se o konfi:
Matična: http://www.msi.com/index.php?func=pr...1&prod_no=1470 Proc: pentium dual core e5200 Ram: 2x2 gb disk: WD Caviar blue 320 gb grafika: Integrirana Dakle, kad upalim komp, zavrte ventovi, sve se čini normalno, međutim nikakva slika, nema aktivnosti. Nakon clr CMOS, komp proradi, daje mi obavijest da CMOS settings nisu dobro uređene, i da date i time nisu namješteni. Nudi mi 2 opcije: F1: Enter setup F2: load defolt setup and continue Kad uđem u BIOS s F1, namjestim postavke, sejvam i iziđem, i dogodi mi se opet prvoopisana situacija: "radi" al nema slike. Kad stisnem F2, počne bootati, ali mi onda javi da neki file missing i da zato ne može pokrenuti Windowse (inače bi to riješio preko startup repaira, ali nakon svakog namještanja DVD kao prvog bootable device, naravno komp crkne, moram clr CMOS i opet sam na početku). Problem je u tome da kaj god ja napravio moram restartati, a nakon svakog restarta mi ne radi, tj, moram opet clr CMOS. Mislio sam da bi novi BIOS sredio stvari, ali kako sam do sada samo štreberski flešao BIOS iz winsa (do kojih ne mogu) ili asus EZ flash, zanima me mogu li preko USB-a sfleširat BIOS slično kao EZ flas, ili sam osuđen na floppy? Kome se dalo pročitati ovo poduže objašnjaanje postavljam pitanje: Ima li neko drugo riješenje problema osim flash BIOSa? |
Izvadi bateriju (loadaj defaultne postavke), i onda zbootaj u win. i odradi flash..
PS. Jesi zamjenio bateriju? |
Radio sam i to, međutim problem je kaj moram radit i startaup repair da bi digo win, a za to moram promijenit boot device. Čim to napravim u BIOSU i iziđem, komp se zbrejka, i moram ponovno CLR CMOS.
Baš sam mislio otić po novu bateriju pa probati tako. Nije BIOS baterija, ima netko još neki prijedlog? Novi update: uspio sam dignuti windowse i flashati novi BIOS, ali to mi nije pomoglo. Poslije svakog restarta/gašenja moram radit c cmos da bi komp proradio. I još mi daje poruke da su cmos setitings wrong (nemam pojma o čemu je riječ, stavio sam default settings. Ako ne uđem u BIOS i lupim F2, normalno mi digne win i normalno radi do novog gašenja/reseta. |
Nosi je na reklamaciju.
|
E to bi najprije napravio, međutim nema nikakvih papira, žena čiji je komp ga je kupila i pobacal sve papire, nije znala da to trba čuvati!
I još nešto. Defultni takt proca je 2.5ghz. Sad sam primjetio u OCCT da radi na 1200 (52% manje). Bus je na 200. Opet, pošto ne mogu sačuvati postavke u biosu ne mogu to popraviti, ali me zanima jel to možda znak da je proc kriv za probleme, ili je i dalje matična glavni osumnjičeni? |
Ploča. Takt procesora nema veze sa pamćenjem postavki u BIOS-u.
Većina IT prodavaonica bi ti po s/n ploče mogla izvući račun. Ništa te ne košta da pokušaš. Doduše, obzirom da je gospođa bacila sve papire, natjerao bi je da kupi novu ploču pa će drugi put više paziti na papirologiju. Zbog njene gluposti ploča se sada ne može reklamirati. |
fishkal - koristi tipku edit, nemoj postati više postova za redom, ne pričaš sam sa sobom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35. |