![]() |
(riješeno) Nakon gasenja bruji
Danas iskljucio kompjuter da idem malo van,kad se vratim i upalim ovaj zuji ko neki vanzemaljac...To dolazi iz napajanja a ja sam sve ocistio nema prasine i ne grije se...Zao mi je da mi napajanje sve skuri!Sto bi moglo bit?
|
:stoopid:
a to napajanje jest? |
Pa dolazi iz napajanja zvuk...
|
uuuuuu......... jebote. nego, da ne zaradim karton, ajmo ispocetka.
koje napajanje imas u kucistu, ovo sto zuji kao vanzemaljac? proizvodac, model? sada jasnije pitanje? :no2drug: |
To sam dobio uz konfu,pise samo AC 230v izvana a iznutra nista xD
|
Ako zvuk sliči nekakvom cvrčanju mogle bi biti zavojnice/kondenzatori pri kraju
Tu nema pomoći osim ako nisi vješt sa lemilicom i multimetrom pa uspiješ detektirati i zamijeniti uzrok zujanja... Nekakvo jače zujanje moglo bi dolaziti od ventilatora... To je već lakše za otkloniti ... zamjenom ventilatora istih karakteristika (protok/okretaji) ili podmazivanjem osovine ventilatora ukoliko je moguće... |
Citiraj:
inace ako je istina to sto kazes, rijec je 99% o zescem srotu. i definitivno razmisli o drugom napajanju, i drzi palceve da, ako je krepalo, nije povuklo jos nesto sa sobom. inace gledam ti konfu, tko ti je slagao konfiguraciju? i za sto koristis konfu, kakvi programi ili igre ili? |
Napajanje će da krepa, kupuj novo, jer sudeći po tvojim odgovorima, mislim da nemaš iskustva s njima ni kako ih popraviti (bez uvrede).
Uzmi jedan LC Power 460W i budi miran. Pozdrav & happy shopping! |
Ja sam slagao konfu a zvuk je kao da se grebe cd,ili kao da se busi...Onako iritira i mislim da nije vent!Za sad radi samo sto cvici i ne osjecam nikakve cudne pojave ;)
|
Citiraj:
Biti ce pojava ubrzo ako je riječ o cvičanju :D (najvjerojatnije su se propišali kondenzatori) Nemoj paliti komp i mijenjaj napajanje jer bi kod oklijevanja i ignoriranja cvičanja štošta moglo otiči ... najprije matična a snjom i još ponešto :stoopid: |
Probao sam drugo napajanje (sa starog kompa) i opet cvici i cvili a cujem da dolazi iz napajanja...Jedino sam mislio,vidio sam kad sam otvorio komp da iskri kod kablova,onako se zasvijetli izmedju...
Zasto pitate za konfiguraciju?Slagao sam ja a koristim je za igre i surf :D |
Sry double,ali kako da ovo rijesim??? :DIskri na kontaktima (tamo di se upiknu)
|
Sto iskri, gdje iskri?
Mici ta oba napajanja, i nadji na trznici polovnog fortrona.. |
Citiraj:
Ili riga vatru :care: Vjerojatno su kakve žićice u spoju ili je nešto krivo spojeno pa dolazi do iskrenja... U tom slučaju napajanje je konstantno pod preopterećenjem i nije čudo da zuji i cvili :D |
Pa vec sam 2 promjenio,iskre ne dolaze od zica napajanja nego iz utora di se upiknu ono brdo zica...Vidi se kad ga upalim da iskri i kad igram...
|
Ček, ček... Iskri sa jacka di se napajanje ubada u matičnu..? Onaj 20/24 pinski?
Ajde izvadi ploču i podmetni distancere. |
Da tamo iskri,imam distancere...
|
Ovo su jedne od situacija kad bi uživo tija viditi taj problem :)
|
Citiraj:
Jesi probao kad počne iskriti otpojiti periferije? Da nemaš ukopčano nešto što nabija statički elektricitet ili je probilo? Isto vrijedi i za PCI kartice i mrežni kabel. |
Radi to na oba napajanja,imam upaljen samo internet i to ne na usb nego na onaj telefonski...Imao sam jucer gamepad al danas nemam ukljucen opet isto :(
|
Citiraj:
Mislim da si osvojio nagradu "Forumaš godine" na PCE :roller: |
Pa da,kad je napajanje ajmo rec pod opterecenjem on iskri (ne stalno) ali ponekad kakvo svjetlo dodje...Kad ga palim obavezno zaiskri i strah me je al neznam sta da radim!Necu da mi sprzi grafu
|
Citiraj:
Cekaj ti stvarno zajebavaš ? Tebi je to pod normalno da se malo "svjetli" dolje ? Ceg te strah ? ( Babaroge ?) Pa prvo bi bilo dobro da ga ne pališ baš ako imaš drugi komp, a onda vadi maticnu i sve van ... i vidi za fizicka ostecenja na kablovima, konektorima, utorima.... EDIT: JEsi nedugo nešto šarafio pa ti je pao šraf iza maticne ? |
Evo ovo pisem s laptopa a komp raskopan,vidim samo u utoru di se ustekava jedno nakrivenje one limene zicice...Neznam bi li to smetalo!Fizickih ostecenja nema,nznm sta cu :(
|
Citiraj:
Imaš fotic ? Poslikaj to ? Uploadaj na http://slike.hr/ i šalji tu link. |
Evo nasao sam na netu iste ovakve
Link:http://www.playtool.com/pages/psucon...heralindex.jpg Ovi nutra zuti su se svi izgulili i spigali,i tako svako napajanje kojeg gurnem u utor (utor na maticnoj ocito nes nevalja) |
Citiraj:
ovo ti je 24 pin utor http://www.fierysource.com/wp-conten...pin-power1.jpg jel se oko njeg iskri ili oko cega ? |
Da tocno takav,i kad gurnem kablove unutra i upalim sve se zaiskri i kad je pod opterecenjem iskri...A na kablu se vide tragovi gorenja (onako smedji trakovi) i kao da sam nozem izgrebao kontakte...
|
Citiraj:
jel iz tog 24 pin ili onog molexa za kojeg si ti dao link ? |
Sry double,ali na ovoj slici je utikac kao moj
Link:http://lib.store.yahoo.net/lib/direc...-atx-power.jpg I ove zute unutra su sve izgrebane i tako se dogodi sa svakim... Znaci kad zaiskri svi se utikaci razmrdaju i crknu,prvo napajanje je crklo! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:36. |