PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Nakon gasenja bruji (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203092)

DarkBoss 17.11.2010. 18:50

(riješeno) Nakon gasenja bruji

Danas iskljucio kompjuter da idem malo van,kad se vratim i upalim ovaj zuji ko neki vanzemaljac...To dolazi iz napajanja a ja sam sve ocistio nema prasine i ne grije se...Zao mi je da mi napajanje sve skuri!Sto bi moglo bit?

Burko 17.11.2010. 19:26

:stoopid:

a to napajanje jest?

DarkBoss 17.11.2010. 19:30

Pa dolazi iz napajanja zvuk...

Burko 17.11.2010. 19:38

uuuuuu......... jebote. nego, da ne zaradim karton, ajmo ispocetka.

koje napajanje imas u kucistu, ovo sto zuji kao vanzemaljac? proizvodac, model? sada jasnije pitanje? :no2drug:

DarkBoss 17.11.2010. 19:47

To sam dobio uz konfu,pise samo AC 230v izvana a iznutra nista xD

eyeballl 17.11.2010. 20:13

Ako zvuk sliči nekakvom cvrčanju mogle bi biti zavojnice/kondenzatori pri kraju
Tu nema pomoći osim ako nisi vješt sa lemilicom i multimetrom pa uspiješ detektirati i zamijeniti uzrok zujanja...
Nekakvo jače zujanje moglo bi dolaziti od ventilatora...
To je već lakše za otkloniti ... zamjenom ventilatora istih karakteristika (protok/okretaji) ili podmazivanjem osovine ventilatora ukoliko je moguće...

Burko 17.11.2010. 20:24

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1780922)
To sam dobio uz konfu,pise samo AC 230v izvana a iznutra nista xD

aaa, ne vjerujem. nisam jos naisao da nema nikakve oznake. no, makni bocnu stranicu, i poslikaj napajanje. onda cu ti vjerovati :).

inace ako je istina to sto kazes, rijec je 99% o zescem srotu. i definitivno razmisli o drugom napajanju, i drzi palceve da, ako je krepalo, nije povuklo jos nesto sa sobom. inace gledam ti konfu, tko ti je slagao konfiguraciju? i za sto koristis konfu, kakvi programi ili igre ili?

Ivo_Strojnica 17.11.2010. 20:26

Napajanje će da krepa, kupuj novo, jer sudeći po tvojim odgovorima, mislim da nemaš iskustva s njima ni kako ih popraviti (bez uvrede).

Uzmi jedan LC Power 460W i budi miran. Pozdrav & happy shopping!

DarkBoss 17.11.2010. 21:03

Ja sam slagao konfu a zvuk je kao da se grebe cd,ili kao da se busi...Onako iritira i mislim da nije vent!Za sad radi samo sto cvici i ne osjecam nikakve cudne pojave ;)

eyeballl 17.11.2010. 21:12

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1780980)
Ja sam slagao konfu a zvuk je kao da se grebe cd,ili kao da se busi...Onako iritira i mislim da nije vent!Za sad radi samo sto cvici i ne osjecam nikakve cudne pojave ;)

Samo budi strpljiv
Biti ce pojava ubrzo ako je riječ o cvičanju :D (najvjerojatnije su se propišali kondenzatori)
Nemoj paliti komp i mijenjaj napajanje jer bi kod oklijevanja i ignoriranja cvičanja štošta moglo otiči ... najprije matična a snjom i još ponešto :stoopid:

DarkBoss 18.11.2010. 12:45

Probao sam drugo napajanje (sa starog kompa) i opet cvici i cvili a cujem da dolazi iz napajanja...Jedino sam mislio,vidio sam kad sam otvorio komp da iskri kod kablova,onako se zasvijetli izmedju...
Zasto pitate za konfiguraciju?Slagao sam ja a koristim je za igre i surf :D

DarkBoss 18.11.2010. 17:30

Sry double,ali kako da ovo rijesim??? :DIskri na kontaktima (tamo di se upiknu)

Joke 19.11.2010. 04:07

Sto iskri, gdje iskri?
Mici ta oba napajanja, i nadji na trznici polovnog fortrona..

eyeballl 19.11.2010. 12:40

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1781431)
Probao sam drugo napajanje (sa starog kompa) i opet cvici i cvili a cujem da dolazi iz napajanja...Jedino sam mislio,vidio sam kad sam otvorio komp da iskri kod kablova,onako se zasvijetli izmedju...
Zasto pitate za konfiguraciju?Slagao sam ja a koristim je za igre i surf :D

A jel baca plamen :lol2:
Ili riga vatru :care:

Vjerojatno su kakve žićice u spoju ili je nešto krivo spojeno pa dolazi do iskrenja...
U tom slučaju napajanje je konstantno pod preopterećenjem i nije čudo da zuji i cvili :D

DarkBoss 19.11.2010. 13:32

Pa vec sam 2 promjenio,iskre ne dolaze od zica napajanja nego iz utora di se upiknu ono brdo zica...Vidi se kad ga upalim da iskri i kad igram...

[GOW]Nec 19.11.2010. 14:08

Ček, ček... Iskri sa jacka di se napajanje ubada u matičnu..? Onaj 20/24 pinski?

Ajde izvadi ploču i podmetni distancere.

DarkBoss 19.11.2010. 14:35

Da tamo iskri,imam distancere...

Ivo_Strojnica 19.11.2010. 15:22

Ovo su jedne od situacija kad bi uživo tija viditi taj problem :)

[GOW]Nec 19.11.2010. 15:37

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1782354)
Da tamo iskri,imam distancere...

I to ti radi na obadva napajanja koja si probao? Da je samo na jednom, to baci slobodno.

Jesi probao kad počne iskriti otpojiti periferije? Da nemaš ukopčano nešto što nabija statički elektricitet ili je probilo?
Isto vrijedi i za PCI kartice i mrežni kabel.

DarkBoss 19.11.2010. 15:56

Radi to na oba napajanja,imam upaljen samo internet i to ne na usb nego na onaj telefonski...Imao sam jucer gamepad al danas nemam ukljucen opet isto :(

Veki-os 19.11.2010. 16:11

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1782282)
Pa vec sam 2 promjenio,iskre ne dolaze od zica napajanja nego iz utora di se upiknu ono brdo zica...Vidi se kad ga upalim da iskri i kad igram...

Ček,ček,iskri ti kod onog 20/24 pinskog priključka dok igraš i ti i dalje igraš??
Mislim da si osvojio nagradu "Forumaš godine" na PCE :roller:

DarkBoss 19.11.2010. 16:19

Pa da,kad je napajanje ajmo rec pod opterecenjem on iskri (ne stalno) ali ponekad kakvo svjetlo dodje...Kad ga palim obavezno zaiskri i strah me je al neznam sta da radim!Necu da mi sprzi grafu

Ati freak 19.11.2010. 16:56

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1782487)
Pa da,kad je napajanje ajmo rec pod opterecenjem on iskri (ne stalno) ali ponekad kakvo svjetlo dodje...Kad ga palim obavezno zaiskri i strah me je al neznam sta da radim!Necu da mi sprzi grafu

Možda ti je neki light show ukljucen. :D ; provjeri pa iskljuci ako je.

Cekaj ti stvarno zajebavaš ?
Tebi je to pod normalno da se malo "svjetli" dolje ?
Ceg te strah ? ( Babaroge ?)

Pa prvo bi bilo dobro da ga ne pališ baš ako imaš drugi komp, a onda vadi maticnu i sve van ... i vidi za fizicka ostecenja na kablovima, konektorima, utorima....

EDIT: JEsi nedugo nešto šarafio pa ti je pao šraf iza maticne ?

DarkBoss 19.11.2010. 17:14

Evo ovo pisem s laptopa a komp raskopan,vidim samo u utoru di se ustekava jedno nakrivenje one limene zicice...Neznam bi li to smetalo!Fizickih ostecenja nema,nznm sta cu :(

Ati freak 19.11.2010. 17:15

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1782520)
Evo ovo pisem s laptopa a komp raskopan,vidim samo u utoru di se ustekava jedno nakrivenje one limene zicice...Neznam bi li to smetalo!Fizickih ostecenja nema,nznm sta cu :(

limene žicice ?

Imaš fotic ? Poslikaj to ?

Uploadaj na http://slike.hr/ i šalji tu link.

DarkBoss 19.11.2010. 17:22

Evo nasao sam na netu iste ovakve
Link:http://www.playtool.com/pages/psucon...heralindex.jpg
Ovi nutra zuti su se svi izgulili i spigali,i tako svako napajanje kojeg gurnem u utor (utor na maticnoj ocito nes nevalja)

Ati freak 19.11.2010. 17:28

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1782524)
Evo nasao sam na netu iste ovakve
Link:http://www.playtool.com/pages/psucon...heralindex.jpg
Ovi nutra zuti su se svi izgulili i spigali,i tako svako napajanje kojeg gurnem u utor (utor na maticnoj ocito nes nevalja)

Na koji ti utor misliš ?

ovo ti je 24 pin utor
http://www.fierysource.com/wp-conten...pin-power1.jpg

jel se oko njeg iskri ili oko cega ?

DarkBoss 19.11.2010. 17:30

Da tocno takav,i kad gurnem kablove unutra i upalim sve se zaiskri i kad je pod opterecenjem iskri...A na kablu se vide tragovi gorenja (onako smedji trakovi) i kao da sam nozem izgrebao kontakte...

Ati freak 19.11.2010. 17:34

Citiraj:

Autor DarkBoss (Post 1782534)
Da tocno takav,i kad gurnem kablove unutra i upalim sve se zaiskri i kad je pod opterecenjem iskri...A na kablu se vide tragovi gorenja (onako smedji trakovi) i kao da sam nozem izgrebao kontakte...

cekaj nije mi baš jasno na kraju od kude se iskri ?

jel iz tog 24 pin ili onog molexa za kojeg si ti dao link ?

DarkBoss 19.11.2010. 17:34

Sry double,ali na ovoj slici je utikac kao moj
Link:http://lib.store.yahoo.net/lib/direc...-atx-power.jpg
I ove zute unutra su sve izgrebane i tako se dogodi sa svakim...
Znaci kad zaiskri svi se utikaci razmrdaju i crknu,prvo napajanje je crklo!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:36.