![]() |
MBO u defektu nakon groma...
PC je na zaštitnoj letvi, no router blizu njega nije bio ( da, glup sam ).
Grom je skurio adapter od Zyxela, koji po LEDicama daje dojam da se pali normalno, no portovi su mu mrtvi. A i grije se malo previše :D Moguće da je preko mreže došlo i do drugog switcha koji je bio spojen sa Zyxelom, pa i do Gigaseta koji je na tom drugom switchu, jer su oboje dobili... U trenutku udara PC se resetirao, tako da mislim da je letva odradila svoje što se tiče naponskog udara. Odvrti se POST, taman da će se windows logo pojavit, i reboota se. I tako u krug... U BIOS mogu, probao sam i default postavke za svaki slučaj... Odspojio hardove, ista stvar. Probao sistemski SSD na drugom PCu, radi. Link LED na integriranoj mrežnoj ne svijetli. Mislim da se mrežna shebala i to neda matičnoj da nastavi bootat. Nemogu je deaktivirat u BIOSu. Eto, tek tolko da čujem još koje mišljenje prije nego odem po novu matičnu. |
Jesi li probao napajanje na drugom kompu, samo da budeš siguran?
Kakva im je to bedasta fora da se ne može mrežna deaktivirati? Biseri :wtf2: |
Vjerojatno je nemože deaktivirat baš zato jer je mobo dobila po . . .
Opcija bi trebala biti Integrated Peripherals > Onboard H/W LAN > Disabled |
Upravo tako, ta opcija je misteriozno nestala iz BIOSa...
@cccp Evo baš izmjerio napone, sve oke. Da nešto fali, ne vjerujem da bi se i POST izvrtio. Da je problem kod opterećenja, bootao bi PC pa bi kasnije eventualno bacao BSOD, nestabilnost itd... Asrock P45DE, je to ok ploča? |
Meni je uspjelo riješiti mnogo ploča koje su imale iste simptome kao tvoja tako da odlemim puhalicom lan čip koji je u kratkom spoju i ne radi ništa osim da gasi napajanje pri inicijalizaciji. Zato ga i nema u biosu jer je mrtav, funkcija mu je samo da radi kratki spoj. Gotovo sam siguran da će sve bit OK kad ga skineš i staviš PCI lan karticu.
|
Možda bi i uspjelo samo da stavi PCI karticu, ako automatski ploča prepozna i isključi integrirani?
|
Neće uspjet samo sa pci lan jer ako je čip u kratkom spoju, a očito se ruši sve zbog pada napona koji uzrokuje na istoj naponskoj sekciji. Uostalom pci lan ne isključuje integriranu nego rade kao dvije. Nema šta izgubiti da proba, a gotovo je sigurno da će biti samo to čim ploča pali makar na tren.
|
Citiraj:
http://www.nix.ru/autocatalog/mother...2245_draft.jpg e sad, gdje je LAN chip ? :) |
Opcije nema ni sa CTRL+F1?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mozda malo glupo od mene.....ali jesi li probao reset biosa? :/
|
Možda i je, 6 - ta linija uvodnog posta.
Šta kažu kolege, ako uspiješ odlemit čip mrežne možda mobo proradi kako treba. |
nisam probao f1, a baš raskopao sve...niš, idem probat :)
da, čip je gore, realtek. edit: probao i ctrl+f1, nema LANa... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:40. |