![]() |
variranje signala - wlan
ovako,
imam optimu carnet i cimer je na dlink ruter spojen kablom, ja wlanom. prva stvar koja mi je cudna je sto varira snaga signala (inace ruter je udaljen jedno 5 metara i 2 zida). zanima me da li je moguce da mi se ono malo govno od wlan sticka moze pregrijavat i time da slabije lovi. speedtest isto svaki put pokaze drugacije rezultate. i sad najveci problem, u igri (konkretnije league of legends) mi je nekad ping normalan, a nekad 999 uz latency 2000+. nema sanse da se pomaknem ikud. inace, smetnje se desavaju neovisno o aktivnosti cimerovog kompa. help, plz |
uzmi lijepo 8m utp kabela., i povuci si lijepo mrezu do kompa :D.. pucanje signala moze ovisit i o frizideru ako je izmedu tih zidova i tebe., itd.. puno toga... svugdje di nije potreban wireless, ja rade povucem kabel ;)
|
:kafa:
|
može bit dlink router, wlan stick ili neka zapreka između routera i sticka (npr. armatura u zidu, frižider)
za početak, probaj bliže routeru vidjet kako se stvar ponaša, npr u istoj sobi di je on |
|
Promijeni ti taj wlan stick, uzmi neki jači sa odvojivom antenom, ili kabal, to malo govno od wlan sticka iz iskustva radi dobro jedino kad je komu u sobi sa ruterom.
|
Citiraj:
Ako zelis da ti nestanu glavobolje oko signala, provuci UTP. Druga solucija je da se priucis debuganju wireless mreza. Dakle, prvo s Kismetom proanaliziraj stanje pa kanalima, ako je koji zagusen, predji na drugi kanal (kanali su ti 1,6,11). Nabavi bilo kakvu usmjerenu antenu i karticu/adapter sa rp-sma konektorom. Jos bolje, nadji nekog sa 2.4GHz spectrum analyzerom pa prodjite po stanu dok ne nadjete uzrok smetnji. |
Eh, zaboravih, prebaci wireless na routeru sa G na B standard ako imas manje od 10Mbs paket.
|
hvala kosmarnik, evo nije me bilo par dana. isprobat cu nadam se sto prije, pa javim rezultate
|
evo, mogu konstatirati da internet radi normalno sad. prebacio sam na G standard (bilo je prije na mix) i updejtao javu. nesto od toga je.
hvala jos jednom na pomoci |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |