PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   kako me monitor zajeb... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20067)

eXecutioner28 24.04.2005. 09:21

kako me monitor zajeb...

pozdrav

imam AOC 7KLR i slika mi je uzas... ne mislim na boje nego izgled same slike, em je malo suzena u kutovima, pa izoblicena, ma uzas.. a najbolja fora je da ne mogu nikako sloziti. Znam da se treba s time igrati, ali mrzim to... ima li koji drugi nacin?

btw zasto mi se pozicija slike uvijek mijenja kad ponivno pkrenem komp? ili mi je slika 2cm nize pa moram podesavati ili je malo udesno. To mi se prije nije znalo dogadati. Da li je pred krajem? :confused:

Bubba 24.04.2005. 10:51

Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Originally posted by eXecutioner28
imam AOC 7KLR i slika mi je uzas... ne mislim na boje nego izgled same slike, em je malo suzena u kutovima, pa izoblicena, ma uzas.. a najbolja fora je da ne mogu nikako sloziti. Znam da se treba s time igrati, ali mrzim to... ima li koji drugi nacin?
Ima. Kupi posteni monitor. Prodje ti jedan tip fine Trinitrone na ponuda.hw. IBM P260 je Sonyjev rebrand, i jako lijep monitor ako volis Trinitrone. Jedini je bad sto lik zivi u Slavonskom Brodu, a monitor se _ne_ kupuje bez da ga ne pogledas prije.

Citiraj:

btw zasto mi se pozicija slike uvijek mijenja kad ponivno pkrenem komp? ili mi je slika 2cm nize pa moram podesavati ili je malo udesno. To mi se prije nije znalo dogadati. Da li je pred krajem? :confused:
Zato sto cijevi treba da se zagrije i podesi na originalne postavke. Monitor se podesava tek nakon pola sata rada.

masni 24.04.2005. 11:12

Re: Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Zato sto cijevi treba da se zagrije i podesi na originalne postavke. Monitor se podesava tek nakon pola sata rada.
to je istina, a dok to nisam znap, upalio sam monitor, namjestio sliku i nakon pola sata, slika mi je bila veca nego monitor...:clap: :clap:

BrunoZG 24.04.2005. 11:29

Re: Re: Re: kako me monitor zajeb...

To je istina , tako s e radi, al da je meni takva razlika zivciralo bi me. Na NEC-u na poslu ima dosta razlike, al na ovom mom 15' 8 godina starom adiju razlike su neprimjetne bio hladan il zagrijan.

Citiraj:

Originally posted by masni
to je istina, a dok to nisam znap, upalio sam monitor, namjestio sliku i nakon pola sata, slika mi je bila veca nego monitor...:clap: :clap:

Visage 24.04.2005. 20:38

Re: Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Ima. Kupi posteni monitor. Prodje ti jedan tip fine Trinitrone na ponuda.hw. IBM P260 je Sonyjev rebrand, i jako lijep monitor ako volis Trinitrone. Jedini je bad sto lik zivi u Slavonskom Brodu, a monitor se _ne_ kupuje bez da ga ne pogledas prije.
Mada nisam ljubitelj takve kupovine, par ljudi je cak kupilo i na nevidjeno (Bus) i dobilo dobre monitore. Izgleda da tip nije muljator (za sada)

MRKONJA 24.04.2005. 23:03

Jesi se probo igrat sa refresh rateom? Imam AOC-a već 5 godina i služi bez ikakvih problema

Bubba 24.04.2005. 23:25

Re: Re: Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Originally posted by Visage
Mada nisam ljubitelj takve kupovine, par ljudi je cak kupilo i na nevidjeno (Bus) i dobilo dobre monitore. Izgleda da tip nije muljator (za sada)
Davor je ok tip, no to nije problem ovdje. Dati monitor u bus je problematicno samo po sebi. Jos pogotovo ako je Cazmin...

Visage 24.04.2005. 23:58

Re: Re: Re: Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Davor je ok tip, no to nije problem ovdje. Dati monitor u bus je problematicno samo po sebi. Jos pogotovo ako je Cazmin...

Sve je to u redu, ali zasto ja u sigu ne vidim novi SCSI ? ;)

ZX 1 26.04.2005. 12:03

Na zagrijanom monitoru se podešava temperatura boje, a konvergencija se može podesiti i na hladno. Mislim da ste imali problem u O/W sklopu pa se trebao zagrijavati.

Bubba 26.04.2005. 13:32

Re: Re: Re: Re: Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Originally posted by Visage
Sve je to u redu, ali zasto ja u sigu ne vidim novi SCSI ? ;)
Previse posla - premalo volje/vremena.

Codiac 26.04.2005. 14:12

>>>Na zagrijanom monitoru se podešava temperatura boje, a konvergencija se može podesiti i na hladno. Mislim da ste imali problem u O/W sklopu pa se trebao zagrijavati<<<

Moze li se ovo na laicki prevesti?

Evo ja imam 3god fujitsu siemens i monitor je do jaja nikakvih izoblicenja i inih stvari....

Visage 27.04.2005. 00:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: kako me monitor zajeb...

Citiraj:

Originally posted by Bubba Previse posla - premalo volje/vremena.
Ajde, ajde... : evil :

eXecutioner28 28.04.2005. 22:50

cujte sad ovo, u razlicitim vremenskim odsjeccima, samo od sebe slika se na monitoru prosirava, pa onda kad je slozim da sve vidim, znaci da sve stane u prozor, opet se suzi pa onda imam prmalu sliku. Doduse na pola metra su neki stari, ogromni zvucnici koji mozda smetaju, ali zna se to dogoditi i kad nisu ukljuceni. Da li je pred krajem?

atha 29.04.2005. 00:55

kako god, zvucnici znaju biti dosta velika smetnja. odnosno magnet. jednom davnom, dok sam jos bio neznalica :), montirao sam ja zvucnike fino blizu monitora, dok je bio ugashen, i nakon pola sata uplaio komp,a slika u svim bojama, najvishe ljubicaste, donji lijevi kut na gornjem i tako, uglavnom nista nsiam vidio, i monitor je patio cijeli dan. mislio sam da je otisao. samo ovi technicsovi koje sad imam mi nish ne smetaju.

eXecutioner28 29.04.2005. 07:02

kupio sam i ja Creative 5900 i bilo je ok, ali sad su na servisu, otisao potenciometar, pa moram ove koristiti...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:27.