![]() |
Uklanjanje hrđe i ostalog smeća sa elektronike
Pozdrav,
situacija je slijedeća: zaliven laptop, od tekućine je ostalo smeća po komponentama plus izgleda kao da se stvorila i hrđa u međuvremenu dok je došao do mene :) E sad, čime pokušat odstranit hrđu & stuff sa elektronike harda, a da ga ne ubijem još i jače (i ovako djeluje dead, ali idem probat :) Čitao da kao WD-40 baš i nije ok jer masti i navodno provodi struju, pa me zanima da li ima kakvo sredstvo za ovakav slučaj, i da li bi možda alkohol bio ok? Tnx |
Alkohol bi bio ok,da,odlično čisti.
|
Prvo odvojiš elektroniku od diska, a onda uzmeš neku četkicu kao što je ona za zube i lagano alkoholom čistiš, prvo jednu pa onda drugu stranu. Isto tako nastaviš i po ostalim dijelovima. Kad si sve očistio, ispuši ostatke prljavštine, pričekaj barem pola sata da se sve osuši i onda sastavi.
|
Dosta skupo ali ja sam vrhunski zadovoljan. Imaju zastupnika u HR.
Samo pazi da ne ide po lošijim vrstama plastike jer ju može rastopiti (meni se desilo), ali zato štampa uz malu pomoć kista ostaje genijalno čista. Zaštitni lak na PCB ne uništava, površina ostaje suha. Samo pazi, mene je zamalo zeznilo, sprej je toliko rashladio PCB da kad se nakon par sekundi sprey osušio došlo je do kondeziranja na pločici! http://www.novatio.com/en/producten/reinigers/NLC.html Imaju i putujuće trgovce koji rade prezentacije, pa ako imaš potrebe negdi na poslu, zamoliš da testiraju na tvojoj pločici. Ja tako napravio za jedan drugi njihov sprej i kad sam vidio odmah ga i naručio (neka pjena u spreju). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:22. |