![]() |
Kupio novu matičnu i napajanje, ali Windowsi se ne podižu
Dakle, kupio sam novu matičnu i napajanje.
Sve ja to lijepo slozio, upalim računalo, dode do windows loading-a i onda se jednostavno ugasi. Kad sam prvi put probao je cak uslo u windowse, ali opet se ugasilo. Do čega bi to moglo biti? |
Ako se gasi, provjeri napajanje.
|
Nadam se da si na ploču spojio oba kabla od napajanja (8-pinski i 24-pinski).
|
evo, izvadio sam kabel od napajanja van i nazad ga ustekao i sve radi..
samo mi na maticnoj nece prepoznati niti jedan usb utor, i kabel za internet...zasto? edit - formatirao sam windowse i sve ... ok je sad sa usb utorima. Ali pc se ugasi svakih 1 - 2 sata .......imam jedno napajanje..probat cu sutra ...zar postoji sansa da je potpuno novo napajanje neispravno ? o.O |
jeli normalno da corsair cx 400w napajanje ima 23 umjesto 24 onih metalnih rupica u 12v konektoru ? o.O:stoopid:
|
provjeri temp procesora, vidi jel se što još pregrijava. Matična je nova iz trgovine, pod garancijom? Ako je, mislim da tine gine reklamacija.
|
Citiraj:
p.s. do cega je ako se pc uopce ne pali (ustekano je sve) maticna ili napajanje ? |
Citiraj:
hm, moze biti......... svasta. ne znam kako drugacije rjesavati ovakve probleme nego da se upustis sam u ganjanje problema, sa upitnim rezultatima. ono sto ti mozes je: sve raskopati i povaditi iz kucista, resetirati BIOS obavezno, maknuti procesor i hladnjak pa sve ocistiti / promijeniti pastu /vratiti nazad i biti uvjeren da je hladnjak dobro sjeo na procesor (naneses tanak sloj paste na procesor, pricvrstis hladnjak koji je ociscen stare paste, i onda ga skines i vidis kako se i koliko pasta prebacila na hladnjak). dalje, na stolu ili negdje slicno spajas samo maticnu, procesor i napajanje. ako se vrti ventilatori, trebao bi ti ili LED display pokazivati neki kod greske, ili speaker ako si ga spojio na plocu (ili ako imas na ploci zvucnik - najbolje). dalje pikas memoriju i graficku, i trebao bi imati sliku na monitoru (post screen). ako i dalje nema nikakvog znaka zivota - ili napajanje, ili maticna ploca. za testiranje mozes uzeti bilo kakvo ok napajanje (ok naponi), samo da vidis da li ti dize post screen. ako i sa drugim napajanjem nema nicega - maticna ploca. ili procesor :D, ali malo teze jer procesori (ako su na def, tj bez dizanja voltaze i minimalno dobro hladeni) prakticki posljednji umiru. |
Može biti i do jednog i do drugog. Posudi neko drugo napajanje ako možeš pa probaj s njim upalit komp.
|
probao sam drugo napajanje na mom pc-u,ali isto se ne pali...
a svoje novo napajanje sam probao na drugom pc-u i radi ... znaci ostaje maticna ili proc ....:stoopid: moze se sve ovo desavati (dakle ne paljenje) samo zbog jedne "sitnice" kao sto je nepricvrscen hladnjak procesora, ? |
Citiraj:
Zašto pitaš? :D |
Citiraj:
uvijek mi je bilo tesko stavljati hladnjak na proc .. one 4 nogice su me mucile ..jer ih je jako tesko ustekati u one rupice ...:D ne velim da je do tog ali postoji mogucnosT |
Prokleti push pinovi, treba to oprezno ali i snažno nagurati u rupe.
Kakvo je sad stanje, jesi riješio to? |
Citiraj:
nisam josh .... budem probao i svoju maticnu plocu u drugi komp,ako ce raditi sve,sa sigurnoscu mozemo reci da je do proca .. ali prvo cu ipak provjeriti hladnjak i pinove |
sad sam upo u komp,i radi zasad:lol2:
ali nesto gadno sam saznao :( naime od 4 pinova na hladnjaku kod jednog je ona jedna plastika poderana. znaci ne ona plastika u sredini nego jedna od onih bijelih sa strane jeli moguce da je do tog jer ga ne drzi potpuno do kraja ? |
A što se tiče net-a , instaliraj si driver za taj i taj chipset koji imaš, i onda će proraditi..
A ovo s gašenjem , može biti milja razloga...hmm. Što se tiče plastike, i jel ga drži ili ne, kakav CPU cooler imaš? |
Citiraj:
mislim da je bilo do coolera.jer sad radi konstantno... malo sam pricvrstio ostala 3 pina a imam neki intelov stock cooler ... |
Prati mu temperature : coretemp , speedfan i ATITool..bilo koji od njih, ili sva 3 , free software, googlaj i instaliraj ih.. Ako ti procesor ide previsoko , promjeni pastu..I baci oko u BIOS di je setirana shutdown temperatura...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:09. |