![]() |
(riješeno) Asus P5KPL-SE BIOS ne sprema postavke
Ovako matična je stara nekih 5 mjeseci i dosad nisam imao nikakvih problema s njom, i prije par dana odlučio sam se na update biosa i kad sam to napravio postavke u biosu se nedaju više spremiti, svaki put kad upalim kompjuter piše mi da si namjestim postavke ponovo ili da loadam kompjuter po default postavkama.Uglavnom napravio sam flash i vratio na stari bios međutim opet ista stvar, zatim sam još probao druga 2 izbačena update od biosa i opet sve isto. Ako mi ikako netko može pomoći stvarno hvala jer ne razumijem u ćemu je problem.
|
Kao prvo ne deri se (naslov).
Dali si nakon flashanja obavio clear cmos? Kad ti na postu prijavi bla bla f1 ili f2, dali sa f1 udjes u bios i namjestis? |
Hahaha sry za deranje , a clear cmos nisam radio jer nezz kak se to radi, a kod mene je f2 za default a f1 za ući u postavke i onda namjestim postavke i onda je sve ok kad ih namjestim i kad ugasim kompjuter i ponovo ga upalim opet ista stvar ko da nisam ništa namještao.
|
Uzmi manual od ploce i nadji jumper za clear cmos. Najcesce se nalazi kod baterije. Izvadi kabel od napajanja, premjesti jumper na par sec. i onda ga vrati i sa f1 udji u bios i namjesti.
Kog vraga ides flashat ako ti sve radi. |
A šta ćeš, previše slobodnog vremena hehe, hvala za pomoć sve sad normalno radi. :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |