PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Novi Thomson TG782(i) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196832)

DEfragmenter 31.08.2010. 15:40

Novi Thomson TG782(i)

Dobio sam novi thomson tg 782 (i) i radio je perfektno sve do jučer. Bio je spojen na internet (Broadband i Internet su svijetlili zeleno), a nisam mogao otvoriti nijednu stranicu!
Zvao sam SZK, rekli su mi da je nevrijeme i da bi se sve trebalo stabilizirati za dva sata. Ali ništa iz toga. Danas sam zvao ponovo, tip mi je rekao da resetiram modem. To sam i napravio... ponovo upisao korisničko ime i lozinku, postavio wireless mrežu....i opet sve radi perfektno! Što je to bilo, ja ne znam. Rekli su mi da se to može dogoditi ako je modem često bio ugašen ili ostajao bez el. energije.... ja svoj gasim (na prekidač) po noći jer ga ne upotrebljavam noću. A kad je nevrijeme, onda i iz zida. Ali gasio sam ga već mjesec dana, pa je sve bilo u redu. Inače, na rad ovog modema se ne mogu požaliti. Internet je vrlo stabilan, isto kao i bežični pristup.
Je li imao netko slična iskustva? Dakle, modem spojen na internet, a ne otvara se nijedna stranica?
Što je sa isključivanjem i gašenjem? Može li mi netko nešto preporučiti u vezi sa daljnjom upotrebom modema? :fala:

spoofy 01.09.2010. 14:06

Citiraj:

Autor DEfragmenter (Post 1719560)
Dobio sam novi thomson tg 782 (i) i radio je perfektno sve do jučer. Bio je spojen na internet (Broadband i Internet su svijetlili zeleno), a nisam mogao otvoriti nijednu stranicu!
Zvao sam SZK, rekli su mi da je nevrijeme i da bi se sve trebalo stabilizirati za dva sata. Ali ništa iz toga. Danas sam zvao ponovo, tip mi je rekao da resetiram modem. To sam i napravio... ponovo upisao korisničko ime i lozinku, postavio wireless mrežu....i opet sve radi perfektno! Što je to bilo, ja ne znam. Rekli su mi da se to može dogoditi ako je modem često bio ugašen ili ostajao bez el. energije.... ja svoj gasim (na prekidač) po noći jer ga ne upotrebljavam noću. A kad je nevrijeme, onda i iz zida. Ali gasio sam ga već mjesec dana, pa je sve bilo u redu. Inače, na rad ovog modema se ne mogu požaliti. Internet je vrlo stabilan, isto kao i bežični pristup.
Je li imao netko slična iskustva? Dakle, modem spojen na internet, a ne otvara se nijedna stranica?
Što je sa isključivanjem i gašenjem? Može li mi netko nešto preporučiti u vezi sa daljnjom upotrebom modema? :fala:

Ma najbolje ti ga je imati stalno uključenog. Ak rikne rikne :-). Šalim se. Često se njima na centrali nekaj potrga a koji put kad ponovo sve upišeš nekako se odglavi. Uglavnom, njihova procedura je skroz kriva, mjesto da odmah probaju daljinski reset te pozicije na centrali oni rade lobotomiju usera i provjeravaju kod njega.

njOob 01.09.2010. 14:59

ja odma lika na 08009000 uhvatim sa "resetiraj mi port" i nema problema :D

Nix1987 06.09.2010. 12:02

tg782i malo malo pa poblesavi, često se događaju ovi problemi da "lampice" pokazuju da internet radi, a ustvari ne radi, dogodi se to da ping od routera do interneta ne prolazi javlja "request timed out". U ovom slučaju jedino reset modema na tvorničke postavke pomaže, ako ne 08009000 pa nek se muče :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:54.