![]() |
(riješeno) Krepala grafička
cini se da mi je krepala graficka (8800GTS) i moro bi sad nabavit novu ne :D
molio bih Vas strucnjake da mi kazete koja bi se najbolje uklopila u ovu konfiguraciju mbo - GA-P35-DS3R cpu - E6750 pcu - corsair VX450W ram - 2x1Gb kingmax 800 (mars) hdd - samsung 320Gb + samsung 1Tb gpu - ?? hvala puno, lijep pozdrav! |
Opiši malo što se dešava kad pokušaš upalit komp. Kak ti se to "čini" da je krepala?
Ja bi je prvo bubnio u rernu, ako je stvarno krepala, a tek onda razmišljao o novoj. |
A kolko si novaca spreman dati? Želiš novu ili rabljenu grafu?
|
preferirao bih novu iskljucivo samo zbog garancije, od frenda cu posudit grafu dok ne kupim sebi drugu, htio bih neku u tom rangu performansi (ili bolju) ak mozete navest grafe, a ja cu si skupit novce koji trebaju. ne znam koliko cu moc dat pa navedite sta bi vi mislite da je najbolje
a mislim da je krepala zato sto kad palim komp, on se upali ali nista se ne desava (monitor se ne pali, tipkovnica i mis takoder), tu i tamo (ne znam zast tu i tamo al ajd) se cuje bios error beep koji se javi i kad izvadim graficku i probam upalit. kad izvadim graficku cujem taj zvuk i upali se mis i tipkovnica, kad stavim graficku nekad se cuje taj zvuk nekad ne, ali mis i tipkalo se ne pali jos nisam siguran da je krepala ali idem kod frenda danas po grafu pa cu znat EDIT: zaboravih napisat da sam na netu provjerio sta taj beep znaci, i ko za k***c kaze da je video failure ): |
Stavio si problem na krivo mjesto, ali eto..
Koliko beepova čuješ? Usporedi s ovime. Gigabyte ima Award BIOS. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 |
sry radi krivog foruma, moja greska, zao mi je vidim u cemu sam pogrijesio
postali smo taman u isto vrijeme, provjerio sam beep error danas ujutro i ako se dobro sjecam (nadam se da ne (: ) greska je na grafi. to se desilo sinoc oko 23-00, a rano sam se usto tak da nisam siguran |
Pa probaj negdje dalje isprobati grafu na nekom drugom komp-u(kod lege) da izbaciš moguće dvojbe da nije možda MBO u pitanju.
|
spojio sam od frenda grafu i nakon dugog zajebavanja je proradilo.
dosla slika ali se nije htio upalit komp tj zablokira na pocetku, zatim resetiram cmos i opet isto, zatim vadim rame i opet isto, i onda najednom proradi. mislim da je mbo idem danas do frenda pa cu vidit |
ipak ne radi graficka.
i koju mi mozete preporucit, tj koju bi vi uzeli uz ostatak komponenti? jos jedno pitanje, dali je moguce da je napajanje preslabo za ovo sve? |
Citiraj:
A što se tiče preporuke bilo bi dobro da navedeš i monitor koji imaš. |
Nekako mi je premalo detalja za preporuku kartice. Kolko se igraš na kompu i "s čim"? Ak koristiš neke Office programe i tu i tamo zaigraš soliter ili pinbal, to može gurat neka kartica za 300kn. Da ne duljim bezveze, daj ti nama više detalja da bi ti mogli preporučit što da uzmeš.
BTW. uz karticu ja bi ti preporučio još 2Gb rama, da ne bi uzmanjkalo. |
1950 Pro bi ti zadovoljilo sve potrebe, čak se možeš i igrat:):).
Kad već nisi precizirao za šta ti treba. |
Pretpostavljam da si koristio komp za igranje, po dosadašnjoj konfiguraciji.
Ako hoćeš novu karticu, za 19'' monitor a da je isplativa čini mi se HD5670 za 660kn, S tim da možeš jako dobro proći na tržnici s kakvom HD4850/4870/HD5750/5770-max GTX260 raspona cijene 650-950kn jer ti je komp poprilično dobar da fino tjera te kartice. Također, slažem se s kolegom sinisa1989 da nebi bilo od viška dodati još 2GB RAM-a koji možeš ugurati ako kupiš neku od slabijih gore navedenih kartica jer su neke od njih (HD4870/GTX260) ionako overkill za 1280*1024. |
Za grafu preporuka GTX260 - ako je cijena prevelika onda GTX250 .
|
Citiraj:
imas u linksu za 800kn 4870 512mb xfx polovnu, sa godinu dana garancije :) |
grafa bi bila za igranje, a monitor je 19".
ono htio bi da moze vrtit kao i ova sto je mogla vrtit, tipa nove igre na max detalje s max rezolucijom (1440x900), naravno izuzevsi igre poput metro2033 koje su prezahtjevne a prodat cu PSP2000 da bi mogo grafu kupit, mogu ga prodat ta cca 1000-1200kn nisam gledo kak se sad prodaje, pa toliko + nekih 300-500kn bih imo na raspolaganju |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196600 |
budem porazgovaro s njim, tnx
jos jedno pitanje, posto grafa se pali normalno, kad ju gledam sve radi ok. jel postoji mogucnost da se to popravi nekako? |
Ček kak to misliš "grafa se pali normalno, kad ju gledam sve radi ok"?
|
Trenutno na tržnici GTX260 216sp za 800kn, hitaj po to iako sumnjam da je izdražala i 5minuta po toj cijeni.
|
ma najbolje univerzalno rijesenje , grafa u pecnicu i mozda proradi , ako ne imas sta za veceru :D
|
znaci grafa radi, vent na njoj radi, nekad nekad se cuje bios beep error za video failure, ono nikad nebi reko da je krepala.
a sta je to s tim stavljanjem iste u pec, jel to neka za*ebancija ili? |
to ti je ovo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888
i preporuka - koristi pistolj na vruci zrak. lakse, brze, zdravije...... |
sry ekipa, nije me bilo u zg pa nisam bio na netu.
no da ne duljim, ovo s pecenjem ne mogu izvest, jer u stanu nemam pec (student sam) za pistolj ne zelim davat novce jer mi poslje tog ne treba, mozda to rijesim kad odem kuc pa cu u rernu il od susjeda posudit pistolj ak ima. sve gtx260 su prodane koje su bile pristupacne cijenom, a nove su cca 1500kn sto mi je ipak previse malo jer bi htio i rame zgrabit, a mislim i da je ta grafa previse za 19" (1440x900) monitor . pa eto recite mi koju grafu da zgrabim za do 1000-1200kn, grafa je za igranje. tnx |
|
pozdrav ekipa, oduzio se moj problem, imo sam nesto za rijesit pa je graficka morala cekati.
jos imam od frenda grafu, a vas bih zamolio posto ovaj put nemam puno novaca da mi predlozite graficku za nekih 500-600kn, ali znaci da ako je to moguce bude u rangu s 8800GTS 640Mb na rezoluciji od 1440x900 jos jednom hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |