![]() |
temperatura 9800 pro
Po osjetu koliko bi trabao biti topal hladnjak radeonke 9800 pro par minuta nakon paljenja kompa u win
Pitam jer kad ga pipnem on je vruć ne baš da ga ne mogu drzati ali dosta vruć |
Re: temperatura 9800 pro
Citiraj:
A što očekuješ od 0.15 tehnologije natjerane na 400MHz? Konkurencija (geforce) je u tom proizvodnom procesu dotjerala najviše do 300MHz (Ti4600), a raznoraznim optimizacijama unutar čipa taktovi R350/R360 su natjerani do vrha koliko ta generacija čipova ide. Nije se za zabrinjavat ako je hladnjak vruć nakon par sati igranja, jer i silencer zna zakurit. Nadalje, grafički čipovi ogu podnijet malo više od centralnih procesora, pa ni 70ak stupnjeva nije za brigu. |
Re: Re: temperatura 9800 pro
Citiraj:
Znam i ja da zna zakuriti nakon igranja ali ovo sam uočio nakon paljenja kompa tek su se win digli znači negdje maksimalno 5 minuta nakon paljenja kompa pa mi je malo čudno da se vec uspio tako zagrijati |
Citiraj:
Na pasivno hlađenim 9700/9800Pro sa Zalmanom C se možeš opeći. |
meni bi 80hp c pasivni bio na nekih 84 *C kad bi se zaigro, a sad sa silencerom mi je 45-55 :) a buka je samo malo visa...
|
9800pro se NE može pasivno hladiti, isprobao ja :fuming:
Naime, vent (120mm ener na boku) mi je pri normalnom korištenju (2D) isključen. ali išao ja zaigrati CoD:UO i planirao upalit vent. ali zove mene stari treba mu nešto pomoć, stavim pauzu i odem. vratim se nakon sat vremena, a u sobi neš smrdi, a ekran pun artefakta. mene odma hladan znoj, gasi cod i pali vent na 100%. taknem zalmana i spečem prst, ali doslovce sam spekao prst. pričekao da se sve ohladi i upalim cod samo da vidim ako grafa još radi. i radi nema nigdje artefakta, ja sretan... |
Sad je i jedan model X800XL GeCube-ov isto sa pasivnim hladnjakom (bez venta) koji se isto bogovski grije.
|
gle sapphire ima onaj stock "kuler" na sebi, 9500/9700 imaju veći kuler na sebi neg 9800pro, još dodatni problem je kaj je ispod tog "kulera" silver grease pasta ergo smeće. Taj kule rsluži za jendu stvar da kad kupiš karticu to zamjeniš s nekim poštenim kulerom bilo Silencerom bilo HP Zalmanom bilo Zalmanom VF
|
Ne taj kuler primarno služi da pili po živcima :)
A dobro bi i da je onaj od 9800XT na 9800PRO, onaj je puno veći... |
evo jedan zanimljiv link
http://www.tweaktown.com/document.ph...Id=743&dPage=2 |
Nego onda koji bi bio prporučljiviji silencer ati 1 ili rev. 3 |
Imam Zalmana VF700 na 9800pro i ne prelazi 50 C na 418 - 398 ni nakon 3 sata Half Life-a
Znam da nije "najjeftiniji" ali radi svoj posao odlično |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:58. |