PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   AMD gasi ATi brand krajem (ove) godine? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=195707)

Amepshi 16.08.2010. 15:43

AMD gasi ATi brand krajem (ove) godine?

Izgleda da je integracija ATi-a u AMD pri kraju pa ce tako i brand ATi put povijesti?!

Naljepnice koje ce zamijeniti logo ATija su zgotovljene. Valjda sve to ima nekog smisla sada kada AMD gura "fuziju" na velika vrata.

Dosta los google prijevod s ati forum.de

Nije da ce mi biti zao kao kada je otisao 3Dfx...

Sonic1984 16.08.2010. 15:46

Steta :( , mogli su ostavit Ati nazive za graf kartice.

Drvoje 16.08.2010. 15:55

R.I.P. :(
Sad bi moglo bit kupusa (preglednost) ako se premjesti kompletni ATI podforum pod AMD sekciju. Mozda neki prijedlog za rename unutar AMD-a (tipa cpu,gpu,mbo kao zasebne zasebni podforumi) ili samo rename ATI dijela da se manje komplicira?

m4x 16.08.2010. 15:57

ne kužim ove tri slike premium i ultimate...šta će amd počet izbacivat 3 različite vrste grafičkih kartica...mogli bi postat ko nvidia i počet nabijat cijene...
moramo mijenjat naziv podforuma:lol2:

Jelc 16.08.2010. 16:04

Podforum je ATI i tak bu i ostalo, kom se ne sviđa nek si kupi Endiviju:)

McG 16.08.2010. 19:45

Citiraj:

Autor m4x (Post 1710068)
ne kužim ove tri slike premium i ultimate...šta će amd počet izbacivat 3 različite vrste grafičkih kartica...mogli bi postat ko nvidia i počet nabijat cijene.

Mogel bi ti početi čitati s razumijevanjem, pa ne bi postal gluposti diljem foruma. Kaj se tiče gašenja ATi branda, AMD ga je "ubil" još 2006. kad su kupili kanadsku firmu, tj. kad je ATi prestal postojati kao firma i kad je postal grafičko odjeljenje AMD-a. Ono kaj je i dalje ostalo i kaj se koristi do dana današnjeg je ime Radeon i to ime bude se zadržalo tak dugo dok AMD-u odgovara. Za detalje si fino nađite hrpu članaka iz 2006. koji su obuhvaćali kupnju ATi-a. Uglavnom, još jedna vijest koja nema veze se vezom, ali hej - tu su tri slike logoa koje AMD koristi za prijenosnike, pa idemo stvarati vijesti tam di ih nema. Nekome je dosadno, pa objavljuje sranja diljem neta, a tak jasno - svi ostali ih prenose, bez da stanu i skuže o čemu je uopće riječ.

nathan.fake 16.08.2010. 20:07

Te naljepnice su dio AMD Vision projekta, svojevrsne "klasifikacije" laptopa na AMD platformi.

Svrha projekta je da, neinformiranim, korisnicima olaksa/pojednostavi pronalazak "pravog" laptopa za njihove potrebe.

Dakle: Ako trazis laptop samo "za surfanje" dovoljan je onaj iz Vision klase, ali ako oces igrat neke bjesne 3D igre... onda ti ne gine neki iz Vision Ultimate/Black serije ;)

edit:
U pravu je Zvone2772, Vision projekt uljucuje i "brand name" desktop racunala, jedini je bed sto takih konfiguranija nema za kupit kod nas :) kod nas rulaju MSGW i iQ konfiguracije ;)

Zvone2772 16.08.2010. 20:45

Ne samo laptopa, vidjeh i desktop konfiguracije koje se diče činjenicom da zadovoljavaju Vision standarde.

Evo primjera desktopa koji zadovoljavaju Vision black s AMD stranice

Minox 17.08.2010. 16:41

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1710075)
Podforum je ATI i tak bu i ostalo, kom se ne sviđa nek si kupi Endiviju:)

hehe :dobar:

bobanmilan 17.08.2010. 20:05

Citiraj:

Autor McG (Post 1710162)
Mogel bi ti početi čitati s razumijevanjem, pa ne bi postal gluposti diljem foruma. Kaj se tiče gašenja ATi branda, AMD ga je "ubil" još 2006. kad su kupili kanadsku firmu, tj. kad je ATi prestal postojati kao firma i kad je postal grafičko odjeljenje AMD-a. Ono kaj je i dalje ostalo i kaj se koristi do dana današnjeg je ime Radeon i to ime bude se zadržalo tak dugo dok AMD-u odgovara. Za detalje si fino nađite hrpu članaka iz 2006. koji su obuhvaćali kupnju ATi-a. Uglavnom, još jedna vijest koja nema veze se vezom, ali hej - tu su tri slike logoa koje AMD koristi za prijenosnike, pa idemo stvarati vijesti tam di ih nema. Nekome je dosadno, pa objavljuje sranja diljem neta, a tak jasno - svi ostali ih prenose, bez da stanu i skuže o čemu je uopće riječ.

nije ovo uopće sranje vijest.

slike su tu da potkrijepe nagađanja. na njima također nigdje ne piše ATI i to je bit slika.

što se tiče gašenja marke ATI, glavni razlog je razumljiv:
jeftinije je reklamirati što manje brendova. sada će se reklamirati samo AMD (+ Fusion). brend ATI je tu nepotreban trošak

Jelc 31.08.2010. 00:17

Evo, otključao sam ovaj thread pa možete nastavit drobit:D

McG 31.08.2010. 02:02

Citiraj:

Autor bobanmilan (Post 1710866)
nije ovo uopće sranje vijest.

Da sranje je, jer je ATi kao firma nestal 2006., a AMD je u svim tadašnjim priopćenjima lijepo naglasil da zadržava ime ATi dok god im to odgovara. Sad, četiri godine kasnije se svi čude kak AMD "gasi" ATi i svi mogući novinari prenose vijest o gašenju brenda, dok su istodobno prethodne četiri godine uredno štancali vijesti i recenzije (1, 2) o AMD grafičkim karticima, slikali kutije s AMD Radeon imenom i tak dalje. Danas su svi u čudu, jer AMD službeno prestaje koristiti ATi ime i logo - i vijest je tu, AMD je "ubil" ATi.:)

idzakovic 31.08.2010. 11:15

Evo clanak na Bug-u:
http://www.bug.hr/vijesti/amd-mice-a...na/103552.aspx

Kerefek76 01.09.2010. 21:14

Još jedna od "pametnih" odluka dvadesetgodišnjih golobradih PR "stručnih" menađera sa rozim kravatama i sjajno ulaštenim cipelama na špic. A sve u svrhu da dobije bonus za prošlo kvartalno razdoblje.
Normalno da će to biti fijasko ali to njih ne brine jer će ionako za dva kvartala biti u drugoj firmi npr. tvornici za proizvodnju bagera ili slanih štapića.

VuXs 03.09.2010. 18:57

a kaj budu i Ruby ukinuli???

ah..mijesaju kruske i jabuke..nadam se da ce im se obit u glavu..

trancer 04.09.2010. 14:52

Neznam kaj se svi bune, sve će ostati po starome osim imena ATi>AMD i tu je gotova priča. No kako je VuXs rekao samo da Ruby ne maknu jer promijenom logoa može doći i do nekog novog dizajna same reklame.

pinkskin 04.09.2010. 15:10

Uskoro AMD predstavlja novu seriju grafi koja će biti brža od prethodne. Normalno da će sada promijeniti ime jer će sada AMD imati najbrže grafe.:D

Mr.Ex.President 05.09.2010. 23:16

Istina, AMD je "ubio" ATI još 2006 godine, ovo sada je samo zadnji čavao u lijes.
Doduše ne bi se toliko složio da je to marketinški loša odluka, nije da se bavim marketnigom ali ovako laički razmišljan...koliko ljudi koji nisu u IT branši bilo poslovno ili iz hobija uopće zna da je AMD=ATI? Ako mislite da znaju svi živi, priupitajte okolo prijatelje koji nisu nekakvi "IT majstori", začudit će vas odgovori;)

Takvi su čuli da nekakav Intel rastura, ali su čuli i da ATI rastura, sutra kad ATI postane AMD, će razmišljat "ala ovaj AMD ima jebene grafike, iden uzet i cpu u njih":D Malo karikiram, al opet meni se ovaj potez ne čini baš kao marketinški fijasko...

stef 07.09.2010. 08:25

Citiraj:

Autor Kerefek76 (Post 1720696)
Još jedna od "pametnih" odluka dvadesetgodišnjih golobradih PR "stručnih" menađera sa rozim kravatama i sjajno ulaštenim cipelama na špic. A sve u svrhu da dobije bonus za prošlo kvartalno razdoblje.
Normalno da će to biti fijasko ali to njih ne brine jer će ionako za dva kvartala biti u drugoj firmi npr. tvornici za proizvodnju bagera ili slanih štapića.

Pojavom Intelovog SBa te AMDovog Llana i Ontaria će grafičke kartice konačno prdnut na rosu, bar što se tiče 90% home i office mašina ... tak da ne žalim za ničim. Meni manji izdatak :). Ruke trlja i TSMC, budući pad potražnje za entry level modelima grafičkih kartica su uspješno anulirali novom linijom x86 procesora.

Što se tiče same odluke, smatram da su to trebali napraviti još prije izlaska HD5000, bilo bi manje konfuzije. Na PCBu kartice ionako piše AMD već koje 2 godine. Sad su se našli u toj situaciji pred izlazak hibridnih procesora koje tržište čeka ko žedno vode.
Jedan od razloga je definitivno i lova koju treba odvojiti za marketing. Svaka naljepnica na OEM računalima se plaća, pa je umjesto AMD Turion + ATI Radeon bolje imati samo AMD Vision. A koliko vidim, najradije bi skroz odustali od naljepnica ... očito da su OEMovi dobro prihvatili platformu.

Phobos1807 11.09.2010. 01:01

RiP Ati

ne da mi je totalno blesavo izgovarat amd za graficku, ali valjda znaju sta rade.

jelc svaka cast da ostani ati sekcija :respekt:

DuHc 24.09.2010. 12:11

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1723856)
Istina, AMD je "ubio" ATI još 2006 godine, ovo sada je samo zadnji čavao u lijes.
Doduše ne bi se toliko složio da je to marketinški loša odluka, nije da se bavim marketnigom ali ovako laički razmišljan...koliko ljudi koji nisu u IT branši bilo poslovno ili iz hobija uopće zna da je AMD=ATI? Ako mislite da znaju svi živi, priupitajte okolo prijatelje koji nisu nekakvi "IT majstori", začudit će vas odgovori;)

Takvi su čuli da nekakav Intel rastura, ali su čuli i da ATI rastura, sutra kad ATI postane AMD, će razmišljat "ala ovaj AMD ima jebene grafike, iden uzet i cpu u njih":D Malo karikiram, al opet meni se ovaj potez ne čini baš kao marketinški fijasko...

Meni to i nije toliko smiješno, definitivno ima logike! ;)
Ali naziv ATI se evo zadržao i 4. godinu nakon samog gašenja branda, mislim da se zbog toga ni sam naziv podforuma nebi trebao mijenjati,
eventualno u Radeon koji se još službeno zadržao...Meni će se jedino biti teško naviknuti na zalenu boju ako crvenu u potpunosti izbace. :D
I Ruby...ah Ruby! :zdero:

http://www.funenclave.com/gallery/files/6/5/4/6/3d.jpg

BSA<AK-47> 24.09.2010. 15:41

bah,nemojmo se voditi nekakvom nostalgijom za bojom ili imenom!
može se zvat i UberGrafhikAdapter ,bitno je na kraju da je Cheap&Fast!

alengrosevic 24.09.2010. 15:53

steta sto se gasi ATI brand, bili su uz nas toliko godine (negdje jos imam ATI PCI grafu iz 1995 godine), a sad idu u ropotarnicu povijesti. Isto tako mi je bilo zao kad je Voodoo(3DFX) nestao, ah vec me lovi nostalgija... :chears:

Sn4k3 24.09.2010. 16:53

Huhh, meni uopce i nije bitno toliko dali ce ATI biti AMD ili žnjok..
Istina, navika na samo ime ostane u glavi ali na kraju krajeva bitno je da ostanu konkurentni i povoljni za nas, krajnje kupce (objektivno gledajuci)..
A ove spike kako je AMD "ubio" ATI su za :hitthewal:, nhf...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23.