PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Zaključan laptop i zaboravljena lozinka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=195216)

Mirkopoter 10.08.2010. 00:05

Zaključan laptop i zaboravljena lozinka

Buraz mi je zaključo laptop i nemože se sjetit lozinke, pa ako netko zna kako da to riješim bez da nove windowse stavljam. Imam Windows Vistu.

Old Iggy 10.08.2010. 00:25

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 1705521)
Buraz mi je zaključo laptop i nemože se sjetit lozinke, pa ako netko zna kako da to riješim bez da nove windowse stavljam. Imam Windows Vistu.

"Zaključo" prijenosnik ili Windoze?

Mrk1 10.08.2010. 08:43

imas ophcrack za vistu pa skini i bootaj s cd-a u automatic mode

D1viry 10.08.2010. 09:13

Ja imam sličan problem, zaposlenik ima zaključan "samo" bios, tako da ne mogu ništa napravit u njemu, a trebam reinstalirat sistem. Boot ide samo sa diska, ako se odabere bilo što u boot izborniku, on automatski ode na disk, tako da sam sje**n.
Instalaciju sam riješio tako da sam posudio identičan laptop od kolege i prebacio disk, pa instalirao i vratio nazad u zaposlenikov laptop (dobro da je standardan model), ali problem je ostao, kako poništiti šifru?
Probao sam more univerzalnih HP-ovih šifri i nula bodova, programi za čitanje šifri mi jave grešku (zaboravio sam koju točno) vezano uz pristup biosu, naravno, a ne znam ni gdje bih počeo tražit reset biosa na ploči.
Svaka pomoć je dobrodošla, unaprijed hvala.

Hamm 10.08.2010. 09:20

http://www.computerhope.com/issues/ch000235.htm

Bullet1 10.08.2010. 11:11

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 1705521)

Bootaš sa ERD Commaderom, odeš u LockSmith i promjeniš šifru za bilo kojeg usera. Naravno, ne trebaš znati postojeću.

Old Iggy 10.08.2010. 15:33

Citiraj:

Autor D1viry (Post 1705639)
Ja imam sličan problem, zaposlenik ima zaključan "samo" bios, tako da ne mogu ništa napravit u njemu, a trebam reinstalirat sistem. Boot ide samo sa diska, ako se odabere bilo što u boot izborniku, on automatski ode na disk, tako da sam sje**n.
Instalaciju sam riješio tako da sam posudio identičan laptop od kolege i prebacio disk, pa instalirao i vratio nazad u zaposlenikov laptop (dobro da je standardan model), ali problem je ostao, kako poništiti šifru?
Probao sam more univerzalnih HP-ovih šifri i nula bodova, programi za čitanje šifri mi jave grešku (zaboravio sam koju točno) vezano uz pristup biosu, naravno, a ne znam ni gdje bih počeo tražit reset biosa na ploči.
Svaka pomoć je dobrodošla, unaprijed hvala.

Kod ve-ine današnjih prijenosnika stavljanje BIOS (u stvari, raznih admin/supervisor) passworda zahtijeva ili mijenjanje ploče ili kontakt proizvođača.
"Neki" po netu navode da se da riješiti, ali nisam čuo za slučaj uspjelog probijanja.

Bullet1 10.08.2010. 15:38

Uostalom, ako trebaš označiti da ti boota sa CD/DVD ROMa lijepo ti mora pisati u dnu ekrana koja je "F" tipka za to. Često bude F10 ili F12.

Mirkopoter 11.08.2010. 11:43

Uspio sam! Hvala.

D1viry 11.08.2010. 12:08

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1705946)
Uostalom, ako trebaš označiti da ti boota sa CD/DVD ROMa lijepo ti mora pisati u dnu ekrana koja je "F" tipka za to. Često bude F10 ili F12.

Piše sve normalno, otvori se čak i boot manager i lijepo te pita, odabereš upgrade bay (cd-rom) ili usb stick i ne će. Samo krene dizat windoze. Disejblan je boot sa bilo čega osim sa diska, a ne mogu u bios. Ako ne nađem rješenje, ostaje mi taj drugi laptop, pa u njega mogu ubacit disk i onda instalirat windoze ili restorat image, ionako sam to i napravio tako.
Samo, bilo bi zgodno kad bi mogao maknut šifru, probat ću se javit HP-u, pa šta bude.

spawn 11.08.2010. 19:15

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 1706429)
Uspio sam! Hvala.

Posto je ponudjeno par rjesenja,bilo bi lijepo da napises kako i s kojim toolom si napravio a ne samo "uspio sam,hvala"

Mirkopoter 11.08.2010. 22:36

Koristio sam:
Offline NT Password & Registry Editor

hitsugaya10 13.08.2010. 17:25

Hvala, ovo me spasilo od ciscenja cijelog kompa!

rplohl 24.08.2010. 12:29

Tako je imas par alata na Hirensu, medju njima je i ini.

UneeK 24.08.2010. 20:50

D1viry jesi ti uspio sto iskopati glede BIOS passworda?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24.