![]() |
Zaključan laptop i zaboravljena lozinka
Buraz mi je zaključo laptop i nemože se sjetit lozinke, pa ako netko zna kako da to riješim bez da nove windowse stavljam. Imam Windows Vistu.
|
Citiraj:
|
imas ophcrack za vistu pa skini i bootaj s cd-a u automatic mode
|
Ja imam sličan problem, zaposlenik ima zaključan "samo" bios, tako da ne mogu ništa napravit u njemu, a trebam reinstalirat sistem. Boot ide samo sa diska, ako se odabere bilo što u boot izborniku, on automatski ode na disk, tako da sam sje**n.
Instalaciju sam riješio tako da sam posudio identičan laptop od kolege i prebacio disk, pa instalirao i vratio nazad u zaposlenikov laptop (dobro da je standardan model), ali problem je ostao, kako poništiti šifru? Probao sam more univerzalnih HP-ovih šifri i nula bodova, programi za čitanje šifri mi jave grešku (zaboravio sam koju točno) vezano uz pristup biosu, naravno, a ne znam ni gdje bih počeo tražit reset biosa na ploči. Svaka pomoć je dobrodošla, unaprijed hvala. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
"Neki" po netu navode da se da riješiti, ali nisam čuo za slučaj uspjelog probijanja. |
Uostalom, ako trebaš označiti da ti boota sa CD/DVD ROMa lijepo ti mora pisati u dnu ekrana koja je "F" tipka za to. Često bude F10 ili F12.
|
Uspio sam! Hvala.
|
Citiraj:
Samo, bilo bi zgodno kad bi mogao maknut šifru, probat ću se javit HP-u, pa šta bude. |
Citiraj:
Posto je ponudjeno par rjesenja,bilo bi lijepo da napises kako i s kojim toolom si napravio a ne samo "uspio sam,hvala" |
Koristio sam:
Offline NT Password & Registry Editor |
Hvala, ovo me spasilo od ciscenja cijelog kompa!
|
Tako je imas par alata na Hirensu, medju njima je i ini.
|
D1viry jesi ti uspio sto iskopati glede BIOS passworda?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24. |