![]() |
WD My Book 1 TB - ne radi adapter
Nakon jednog opakog pada napona doma (govorimo o 10-15 sekundi nasumičnog nestajanka i dolaska struje po 4-5 puta) eksterni disk mi se zblesirao, te bi nakon minute rada se ugasio pa ponovno upalio. Ono plavo svijetlo naprijed bi se prije gašenja jedva vidjelo, pa mi pada napamet da tad adapter nije bio u stanju dovoljno struje dostaviti. Nakon što sam probao u drugoj utičnici, My Book više nije davao nikakvih znakova života. Ni zvuka, ni svjetla, pa mi se čini da je možda samo adapter platio svoj danak HEP-u.
Sad me zanimaju dvije stvari: da li je moguće da mi disku kao disku nije ništa, te da je samo adapter u pitanju? da li je moguće nekakav univerzalni adapter spojiti pa da barem probam, ili je to preriskantno? unaprijed hvala <3 |
Ako imas garanciju, onda s njim na garanciju.
Ako ne, izvadi prvo hard iz ladice i spoji ga direktno na plocu i napravi backup (ako imas nesto vazno), iako je tu problem sa napajanjem (ladice ili sam adapter).. |
dok ja odem do unusmedie u zagreb (hard je kupljen u vemila) mi može i isteć garancija :D
plus mi je problem što ne znam što će oni napravit s hardom unutra, jer ako je problem u disku ne želim nikakav popravak. a ne košta me ništa probat s ispravnim adapterom. |
Ostavi adapter ustekan oko 10 min, imao sam jednu ladicu kojoj je trebalo oko 10 min da adapter proradi, tj da zasvjetli ono malo svjetlo na njemu
a ako trebaš imam jedan adapter od WD vanjskog 500 Gb, mislim da mu je izlaz 12 v = , ampere moram pogledati |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:38. |