![]() |
pin mod 1.8a
Zanima kako da izvedem taj pin mod ,jer sam na tržnici vido da Freek ima isti ovakav procesor modan na 2,4 .hvala
|
Mogao si sa pin modom napraviti samo volt-mod koji sam ja napravio prije nekih 2 godine, a freek ima OCani 1.8 na 2.4
Barem ja tako mislim |
AH pin mod, samo strgaš jedan pin tako da ti više sabirnica nije 400Mhz nego 533Mhz.
Sad ću negdje potražit sliku. |
Ne, nego s pin modom 1.8A je prepoznat kao 2.4B, znači s 533 sabirnicom, što je potrebno na DFI ploči da bi se moglo OC-at
edit - freek me prestigao :rolleyes: |
a kaj ak htrgnem dva pina , kaj onda ?
a kaj ak ih sve potrgam i ostavim samo jenoga :rolleyes: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja na 2,4C strgao jedan pin i dobio otkljucan mnozitelj :D
sala, al fakat mi fali jedan pin, gurnul sam komad zice u socket mjesto nje i sad sve radi :o |
bilo koji pin da slomin i onda će radit na fsb 533
|
?! Salis se? Nema smile? Ne salis se? Kupi neki chip i strgaj mu pin pa ce ti p4 radit' na 533 :)
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemam sad nigdje sliku, al samo potraži na netu Intel pin mod, il 400FSB>500FSB pin mod.:beer: |
1 privitaka
evo slika....
neka freek potvrdi za svaki slučaj ;) |
jel bi to moglo radit na 1.7 celeronu???
da ga ne shebem bezveze |
MA koji vrag će ti uopće pin mod. Zezneš proc nepovratno a šta dobiješ s tim????
|
Citiraj:
@renesis: zašti bi sjebo proc:confused: |
pa čuj, ta operacija je nepovratna, a isto to možeš napravit i u biosu...
|
E vidiš, na DFI Infinity nemreš OC-at A verziju prek 533FSB bez moda
|
Šugava ploča :D
|
a kod mene opet ne možeš mjenjat djelitelj memorije ako imaš 400FSB proc...
pa opet pitam jel bi radilo na 1.7 celeru?? |
Citiraj:
@ Crash009 - ne bih se kladio u to, radije nemoj. |
Nemoraš skinuti jedan pin, nego ga samo saviješ pod 90 stupnjeva da ne ulazi u socket i paziš da ne dira niti jedan drugi pin, tako da kad prodaješ CPU, ovog saviješ nazad i to je to
|
Citiraj:
|
Nebi
Jesi ti uopće vidio kako su mali ti pinovi. 1 pin je debel oko par deseti, pa neće smetati procu. Ja sam jedanput greškom smontirao CPU u socket (2.4B) sa savijenim pinom i najnormalnije instalirao XP, pokretao testove i sl. Rezultati u testovima su bili nešto lošiji od 1.8A i nisam ga mogao clockat niti MHz. Onda sam skužio da je do jednog PIna, izravnao ga i CPU je poslije normalno radio. Izgleda da sam mu bio disejblo par milijona nevažnih tranzistora :D |
Citiraj:
Ha čuj, kaj nebi pin već sam po sebi puko, mislim ipak ga savijaš 90 stupnjeva, a zlato nije ko guma?:rolleyes: |
Citiraj:
E al ovo sa greškom smontiranim CPUom ono LOLčina :clap: |
Citiraj:
Ako tako i onako misli sjebat taj pin njegovim rezanjem, onda neće ništa izgubiti ako ga proba saviti |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:40. |