![]() |
Virus na mreži - kako naći
Dobio sam poruku od t coma da netko tko je na mreži salje mailove reklamnog sadržaja, odnosno da imam virus . Odmah mi je blokiran port za slanje e-maila
na mreži mi je oko 20 računala. dal je moguće naći koje računalo šalje te mailove - odnosno tko ima viruse ili trojance nekako drugačije osim da idem od kompa do kompa provjeravati Zahvaljujem |
U headeru svakog mail-a pise s kojeg je pocetnog racunala mail poslan, pa ih probaj zamoliti da ti forwardiraju neki od tih spamova (ukoliko je to moguce).
|
Digni wireshark (ethereal) mogao bi ti puno toga reci. Ako jos imas kakv hub to ces za 10 sec vidjeti. Glavno da spojis hub prije internet gatewaya i na taj hub wireshark.
|
Imam wireshark, al nemam HUB , racunala su spojena na D link 2100
|
Treba bi nabaviti HUB (ili managed switch), staviti ga izmedju AP -a i internet gatewaya i filtrirati promet po portu koji te interesira. Vidjeti ces tko salje ogromnu kolicinu tog prometa i to bi trebao biti tvoj kandidat za detaljan AV scan.
|
Malo skupa investicija, al hvala na odgovoru
|
Managed switch je skupa igracka, hub je bagatela. Po ebayu ih ima za 30kn sam pitanje je shippinga. Kada bi imao nekoga da ti posudi to je najbolje rjesenje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |