![]() |
(riješeno) Prebacivanje podataka s HDD-a iz računala koje je u kvaru
S obzirom da imam veliki kvar na računalu i koji izgleda neću moći rješiti bez servisa,sada me interesira kako prebaciti važne podatke sa HDD koji je u ovome pokvarenom računalu,a da HDD ne ubacujem u drugo računalo.
|
:stoopid: A kako bi ti prebacivao bez spajanja na drugo racunalo? Telepatijom. Sorry ali ne kuzim sto tocno zelis...
|
Mislio sam u stvari sa nekim adapterom ili možda pretvaranjem ovoga HDD u externi HDD ako je to moguće.
|
Pa mozes, ali opet ga moras spajat na drugo racunalo, ne?
|
Možeš ti disk stavit u neko kućište, ali na taj način si promijenio samo način spajanja i brzinu čitanja/pisanja. Uglavnom kao što nino kaže, opet taj disk mora biti spojen na drugi komp.
Podaci bi se mogli prebaciti prek mreže, ali i sam si reko da računalo nije sposobno za rad. Tak da ti niš drugo ne preostaje. |
Baš jučer kad sam spojio HDD iz ovog računala što je u kvaru,sa matičnom pločom drugog računala, znači spojio sam sa sata kabelom,a napajanje je od ovoga računala što je u kvaru jer čini mi se da je napajanje uredu,pokazuje mi obavijest da ovaj HDD nije formatiran,a vjerojatno kad bi slučajno pustio da ga formatira izgubio bi sve podatke sa njega,a i kad pritisnem pod svojstva pokazuje mi da na hdd nema ništa tj 00,00 ,a kad pritisnem za prvi korak formatiranja pokazuje mi da je veličina hdd samo oko 35GB,mada mu je prava veličina 160GB
|
Da li mozda ta 2 racunala imaju razliciti operativni sustav?
|
Predlazem da prepustis posao nekome ko zna sto radi... :fiju:
|
Citiraj:
Spoji HDD na maticnu plocu drugog računala (onako kako si vec radio). Sa drugog racunala na kojem ti je spojen taj HDD o kome je rijec digni taj bootabilni cd. Kada se OS digne sa cd-a nadi neki alat tipa Total Commander, ERD Explorer ili nesto slicno sto ti je pod izbornikom File Management i nadi disk o kojemu je rijec. Zatim samo kopiraj podatke sa HDD-a sa kojeg zelis spasiti podatke na hard disk racunala koje ti je ispravno. To bi trebalo raditi. :beer: |
Citiraj:
|
Probaj HDD (tj. sata kabel) sa kojeg mislis spasiti podatke prikpocati u neki drugi sata port na maticnoj. Isto tako ako ne upali probaj ono gore sto sam naveo.
|
Pretpostavljam da je disk formatiran u NTFS formatu pa ba ga novija verzija live linux distribucije trebala vidjeti kao npr ubuntu.
U zadnjih par mjeseci ti je u časopisima tipa BUG , Vidi negdje bilo za spržit ubuntu 10.4 pa nastavi kako i ChP3 kaže. |
Jučer sam nabavio jedan adapter sa prijenos podataka sa izvađenog HDD,a ide preko USB-a,koji je bio u neispravnom računalu.Odmah je izgledalo sve normalno,ali kad sam pokušao naći:muziku,filmove i ostalo što je bilo pohranjeno na tom HDD,nažalost nisam našao ništa,kad pokušam pristupiti datoteci u kojoj je bilo sve to pohranjeno,dobijam odgovor "Acess denied,pristup nije dozvoljen".HDD je inače 160GB,a u svojstvima mi pokazuje da ima samo 130GB.Molim sve one koji nešto znaju o ovome da mi pomognu da dođem do ti podataka,ako je moguće.
|
iskreno
stvarno prepusti to nekome tko zna acces denied pise jer su fajlovi pod drugim windowsima dakle treba promjeniti ownership i dodati novog usera koji ce moci pristupiti tim fajlovima 160gb nije 160 vec Windows to vidi kao 139 ako se nevaram. podatci jos jesu na hardu al sa neznanjem bi ih mogao nepovratno shebati. |
Zašto jednostavno ne staviš taj HD u drugo računalo pa podatke prebaciš na stick, DVD ili šta već..? Čemu komplicirati?
|
Citiraj:
|
problem sam rješio uz pomoć nekog adaptera koji sam nabavio,a priključuje se na USB,malo sam imao problema sa pristupom pojedinim datotekama,na internetu sam našao savjet kako to rješiti,pa sam sad čak došao do podataka,koje sam već prija bio otpisao,nakon jedne pogrešne instalacije windowsa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:29. |